Як виглядає портрет типового учасника промоакцій в Україні?

72% українців для реєстрації в акціях використовують мобільні пристрої. Також, найбільшу частину учасників акцій становлять заміжні жінки – 74%. 

При цьому найбільш активна вікова категорія – українці віком 25-34 років (46% від усіх учасників). Вищу освіту мають 81% учасників.  Такі дані надало агентство мобільного маркетингу LEAD9.

 

Для отримання цих результатів агентство проаналізувало дані 3 млн учасників з 20 наймасовіших промо-акцій, проведених агентством за період 2014-2018 років, умовою участі в яких була покупка продукту і реєстрація за допомогою веб-сайту або SMS. Основою вибірки стали промокампанії для сегмента FMCG (товари повсякденного попиту).

За останні 4 роки співвідношення користувачів, які використовують для реєстрації в акціях web-сторінки, збільшилася з 53% до 66% (у 2018 році реєстрацію через SMS вибирали тільки 34% користувачів).

Динамічно зростала частка сенсорних смартфонів, які використовуються для реєстрації на промосторінках. Частка смартфонів збільшилася з 10% в 2014 році до 45% в 2018 році. Тут велику роль відіграє віковий показник аудиторії. У молоді (до 25 років) частка реєстрації через web-ресурси склала більше 80%, тоді як SMS залишаються популярним способом реєстрації у людей старшого віку.

“Аналіз активності учасників впродовж акції показав, що рівень реєстрації учасників стабільно зростає до кінця промокампанії. Відповідно, людям потрібен час, щоб помітити акцію і звикнути до її умов”, – розповідає засновник і директор агентства LEAD9 Назар Гриник.

За матеріалами delo.ua, LEAD9.com