Гнучкі екрани та 5G: що чекає мобільну індустрію у 2019 році

Протягом останніх декількох років ми не бачили серйозних інновацій у світі мобільних телефонів. Презентації нових флагманських моделей не призводили до бажання оновлювати старі девайси. Більшість нововведень зводилось до покращення технічних характеристик, але про якісь революційні зміни мови не було, тож продажі смартфонів почали падати.

Але у 2019 році виробники мобільних пристроїв можуть знову нас здивувати. Наприкінці лютого буде проходити виставка мобільної індустрії Mobile World Congress у Барселоні, де найбільші світові виробники гаджетів представлять свої нові розробки. Найбільш очікуваними серед новинок є смартфони з гнучкими екранами та моделі із підтримкою технології 5G.

Ще до початку MWC, першою представляти новинки почала компанія Samsung. Вчора, 20 лютого, на спеціальній презентації у Сан-Франциско було показано перший складаний смартфон компанії Samsung Galaxy Fold. Пристрій у складеному вигляді має розмір стандартного смартфону товщиною 17 мм і вміщується у кишені, а у розкритому вигляді нагадує міні-планшет з екраном 7,3 дюйми (18,5 см) з роздільною здатністю 2152×1536 пікселів. Є також додатковий екран розміром 4,6 дюйми, яким можна користуватись у складеному варіанті. Пристрій використовує систему безперервної роботи додатків при переході між режимами планшета і смартфона. Основні програми оптимізовані для нового дисплея і цих режимів, серед них WhatsApp, Microsoft Office, YouTube та інші.

Технічні характеристики на найвищому рівні – тут найновіший процесор Snapdragon 855 та 12 ГБ оперативної пам’яті, накопичувач на 512 ГБ, а також дві батареї ємністю 4,380 mAh. У продаж Samsung Galaxy Fold поступить з 26 квітня за ціною $1980, і буде мати дві версії – LTE та 5G.

Окрім гнучкого смартфону Samsung представила також оновлені ювілейні моделі серії Galaxy S10. Лінійка буде складатися з 4 моделей – S10e, S10, S10+, S10 5G, остання з яких буде мати підтримку технології 5G.

 

 

Особливістю всіх версій є новий екран без рамок, який займає всю передню панель смартфону, а фронтальна камера знаходиться у отворі всередині екрану. Всі моделі, окрім найдешевшої S10e, будуть мати новий підекранний ультразвуковий сканер відбитків пальців.

Ще одна цікава функція новинок – можливість зворотної бездротової зарядки Wireless PowerShare. Завдяки їй смартфон може заряджати від своєї батареї інші девайси, сумісні з даною технологією, наприклад такі як бездротові навушники Galaxy Buds.

На Mobile World Congress – одній з найбільших світових подій, пов’язаній з мобільними технологіями, також очікуються презентації цікавих новинок від лідерів ринку. Зокрема Huawei анонсувала плани на 24 лютого на виставці у Барселоні, де можуть показати смартфон із складаним екраном та технологією 5G. Також є ймовірність, що складаний телефон покаже Motorola – очікується що це буде перезапуск класичної моделі RAZR.

За матеріалами Techcrunch, The Verge.