Цифровий проект «Автентична Україна» створений для збереження культурної та історичної спадщини

«Автентична Україна» — це яскравий приклад цифрових можливостей для збереження культурної та історичної спадщини.
Протягом 6 місяців Міністерство Культури України за підтримки Google Україна працювало над створенням унікального віртуального простору, що містить колекцію автентичних аудіо та візуальних прикладів української айдентики. Платформа «Автентична Україна» об’єднує розділ матеріальної культурної спадщини, що є результатом попередньої співпраці з оцифровізації опер, дерев’яних церков та музеїв просто неба, а також розділ нематеріальної культурної спадщини, що складається з 5-ти категорій, які відображають унікальні українські традиції, звичаї та обряди, ремесла та виконавські мистецтва.

Однією з цілей проекту є збереження й популяризація культурної та історичної спадщини України. Завдяки сайту «Автентична Україна» будь-який користувач, як у нашій країні, так і за її межами, може відкрити для себе красу та різноманітність культурної спадщини різних регіонів України.

На сайті передбачена можливість додавати і розширювати інформаційне наповнення; тут можна знайти авторські тексти-описи, аудіо та відеоматеріали, ілюстрації, 3D-зображення і віртуальні тури. Інформація доступна українською та англійською мовами.

Важливою частиною проекту «Автентична Україна» є освітня складова: у кінці кожного розділу є інтерактивні тести, які можуть бути використані педагогами під час навчального процесу, що робить платформу яскравим і зручним інструментом освітньої діяльності в школах і державних установах.

За інформацією Google blog.