Мобільний оператор ТриМоб першим в Україні запустив підтримку eSIM

Технологія eSIM – альтернатива фізичним SIM-картам, яка вмонтовується в телефон на етапі виробництва. Щоб скористатися іншим телефонним номером на тому ж пристрої, не потрібно більше відкривати слот для SIM-карт й заміняти карту. Телефон з такою карткою можна використовувати у будь-якій мобільній мережі, якщо оператор підтримує це рішення. eSIM використовують у США, Австрії, Канаді, Індії, Іспанії, Великобританії, Німеччині. Український оператор ТриМоб спільно з міжнародним лідером у впровадженні систем ідентифікації – компанією IDEMIA, що забезпечує належний рівень технологій та захисту ідентифікаційних даних, реалізував подібне рішення і пропонує абонентам скористатися ним.

Отримати eSIM від ТриМоб можна онлайн на сайті компанії, без необхідності шукати або чекати на нову SIM-картку від оператора. Для підключення пристрою з eSIM до мережі ТриМоб користувач має просканувати наданий оператором QR-код і новий номер запишеться до вбудованої елктронної картки у пристрої. Технологія дозволяє абоненту завантажити кілька eSIM від ТриМоб, що дає можливість мати одночасно два і більше телефонних номери: один з них можна використовувати для роботи, інші – для особистих дзвінків або ж прийому викликів за оголошенням. Як правило, водночас працюватимуть фізична картка та один з номерів, збережених на eSIM.

Існуючі користувачі послуг ТриМоб при переході на eSIM можуть зберегти свій номер телефону. Абоненти, що скористалися послугою з перенесення мобільного номеру, також мають можливість одразу замовити eSIM.

Перш, ніж скористатися послугою, необхідно впевнитись у підтримці пристроєм сервісу eSIM. На сьогодні підтримка eSIM є у моделях iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPad Pro 12.9″ (gen. 3), iPad Pro 11″, iPad Air 10.5″, iPad mini 5, Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL та Microsoft Surface Pro.

За інформацією ТриМоб.