Apple назвала найпопулярніші програми 2019 року для iPhone

Apple склала список найбільш завантажуваних додатків для iPhone в цьому році. І він не сильно відрізняється від минулорічного.

Другий рік поспіль перше місце в рейтингу займає YouTube. Друге і третє місце знову займають Instagram і Snapchat відповідно.

 

Ось так виглядає десятка найпопулярніших безкоштовних додатків для iPhone, завантажених в 2019 році, за даними Apple:

1. YouTube
2. Instagram
3. Snapchat
4. TikTok
5. Messenger
6. Gmail
7. Netflix
8. Facebook
9. Google Maps
10. Amazon

В цілому, жодна з програм в цьому списку не викликає подиву. Навряд в наші дні можна знайти людину, яка не використовує принаймні один, якщо не всі з них щодня.

Але що вражає, це як високо за один рік піднявся в рейтингу TikTok. Перебуваючи на 16 місці в торішньому списку, додаток тепер під номером 4. Ще в лютому додаток для вірусного відео отримав мільярд завантажень і посів третє місце в App Store. І, незважаючи на те, що Instagram посів друге місце в списку, соціальна мережа, можливо, відчуває певну загрозу пов’язану з ростом TikTok. В даний час компанія тестує власний відеоінструмент в Бразилії, що дозволяє користувачам створювати короткі 15-секундні кліпи з музикою, які можна завантажувати в свої історії.

Що стосується платних додатків, Facetune посів перше місце третій рік поспіль, а додаток для планування, HotSchedules, зайняв друге місце. На третьому місці розташувався додаток з точним прогнозом погоди Dark Sky Weather.

Apple також зробила свій вибір серед додатків для iPhone. Кращим додатком 2019 року назвали Spectre Camera (Lux Optics) – додаток на базі штучного інтелекту, що дозволяє робити фотографії з великою витримкою.

За матеріалами Mashable.