В майбутньому користувачам не доведеться часто міняти смартфони, на більш продуктивні, завдяки 5G

Незабаром смартфони перетворяться в шматок сенсорного скла з прикріпленою батареєю і перестануть так швидко виходити з ужитку. Користувачі більше «не будуть зв’язані обчислювальною потужністю своїх телефонів», заявив президент Qualcomm Крістіано Амон в бесіді з Business Insider. Додатками керуватимуть швидкодіючі комп’ютери в хмарі, підключені до апаратів користувачів через безперебійні мережі 5G.

Зародження даного тренду, по суті, вже відбулося: так, для нас є повсякденним перегляд відеоконтенту за допомогою стрімінгових сервісів на зразок YouTube і Netflix, а нещодавній запуск ігрового сервісу Google Stadiа лише вказує на те, що все продовжує рухатися в цьому напрямку.

Переваги нового зв’язку – величезна пропускна здатність і майже повна відсутність затримок. Обіцяють, що 5G-мережа буде до 100 разів швидше попереднього стандарту LTE, можливості якого вже наближаються до фіналу. Стрімінг-додатки не будуть відрізнятися ні візуально, ні в плані функціоналу від своїх традиційних аналогів, які нині запускаються на «залізі» мобільних пристроїв, і будуть працювати не менш чутливо, ніж якби їх запустили локально на умовному топовому апаратному забезпеченні.

За інформацією itc.ua