Використання смартфонів в Україні – актуальна статистика 2016 року


За ініціативою агенції мобільного маркетингу LEAD9 та за участю Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) протягом травня 2016 року було проведено дослідження використання смартфонів серед різних верств населення в Україні. В опитуванні взяли участь близько 2000 респондентів. Свіжі дані продемонстрували різке (на 22%) зростання кількості користувачів смартфонів у порівнянні з минулим роком. На сьогодні смартфоном користується кожен третій українець (33%).

В залежності від населеного пункту, статистика використання смартфонів розподіляється наступним чином:

Розподіл за статтю користувачів:

Віковий розподіл:

У порівнянні з минулим роком, тепер вже понад 50% опитаних громадян віком 18-50 мають тач-скрін смартфони. У 2015 році лише третина (34%) населення у сегменті 30-39 років користувалася смартфонами, а зараз ця цифра виросла до 51%.
За критерієм освіти користувачі розподіляються наступним чином (як бачите, серед них переважають особи з вищою освітою):

Не менш важливою, ніж соціально-демографічні дані, для маркетологів є також статистика щодо розподілу операційних систем:

Як бачимо з цього графіку, з великим відривом чисельно переважають користувачі Android. Поширеність інших систем не перевищує 13% (у iPhone). Динаміка у порівнянні з минулим роком наступна: частка Android зросла з 59% до 66%, а частка Windows знизилася з 7% до 2%.

Якщо підсумувати усі вищевикладені дані, то у середньому портрет користувача у порівнянні з минулим роком якісно не змінився. Типовий користувач смартфона, як і в 2015 році – це молода особа не старше 40 років з вищою освітою, яка проживає у середніх і великих містах України.

Також дослідження виявило, що більшість користувачів смартфонів (68%) мають досвід встановлення додатків. Найбільш популярними є соціальні мережі (73% тих, хто встановлював додатки, найчастіше користувалися саме ними), трохи менше (61%) користувалася іграми, половина – навігацією (51%) і месенджерами (49%).

Розширена версія результатів досліджень – http://lead9.com/slide/slide.pdf

На додачу буде цікаво послухати “живу” презентацію дослідження:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA