Facebook боротиметься з клікбейт-заголовками


Для боротьби з клікбейт-заголовками в стрічці, Facebook вводить новий алгоритм. Він буде понижувати у видачі пости зі сторінок і веб-сайтів, які часто перебільшують або спотворюють інформацію в заголовках своїх посилань. Тепер читачі все рідше бачитимуть в стрічці заголовки «Шок! Сенсація! Скандал!».

Facebook вручну класифікує десятки тисяч заголовків за шкалою «клікбейтності», щоб натренувати новий алгоритм. Тепер він зможе визначати заголовки «Денис Довгополий розповів всю правду про українських інвесторів» або «Шок! Олександр Ольшанський поголив вуса. Перші фото!”. Подібні посилання ранжуватимуться за певною шкалою. Алгоритм спочатку шукає фрази, які часто використовують в клікбейт-заголовках, але яких немає в нормальних. За схожим принципом працюють спам-фільтри.

Чим вище оцінив алгоритм клікбейтність заголовка, тим менше будуть видимі посилання даної Facebook сторінки або веб-сайту. «Якщо у вас виходить 50 постів в день і один з них з елементами клікбейта, то це вас не повинно торкнутися. Якщо ви спамер і постите клікбейт уесь день, це повинно серйозно позначитися на вас», – пояснив широкому загалу Адам Моззері, віце-президент Facebook з продакт-менеджменту і новинної стрічки.

Якщо видання змінить свій підхід і відмовиться від неправдивих заголовків, то трафік повернеться. Оскільки алгоритм визначає порушників і на рівні веб-домена, і на рівні сторінки в Facebook, то спамери НЕ уникнуть покарання, створивши сторінку в соцмережі, а потім запустивши веб-сайт на новому домені.

Щоб допомогти виданням уникнути покарання алгоритму, в Facebook опублікували поради, як уникнути клікбейта. Соцмережа радить уникати перебільшень і не упускати важливу інформацію з заголовка, змушуючи читачів кликати на посилання.

За матеріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA