Українські депутати відмовляються від месенджера Viber з міркувань безпеки

Українські урядовці з міркувань безпеки, масово відмовляються від месенджера Viber та поступово переходять на Telegram, повідомляють «Вести».

Підняв питання про безпеку Viber, на своїй сторінці в Facebook  депутат Верховної Ради – Мустафа Найєм: «Судячи з усього, Viber перестав бути безпечним засобом комунікації. За останні два тижні працівники кількох відомств розповіли, що вже знайдено спосіб зламувати систему безпеки та вилучати дані месенджера. За їх словами, дістати вміст Viber-листування з телефону непросто і вимагає деякого часу. А як превентивний захід порадили час від часу видаляти Viber з телефону і встановлювати заново. Приблизно в цей же час два не пов’язаних один з одним високопоставлених чиновника поскаржилися, що вже бачили роздруківки своїх листувань; а інший їхній колега-держслужбовець розповів, що йому пропонували купити переписку будь-якого абонента».

Депутати з Блоку Петра Порошенка вирішили цю проблему змінивши основний месенджер для спілкування. Чи не вирішальним фактом в цьому став перехід пана Порошенка на Telegram. Не дивлячись на те, що, частина партії продовжує використовувати Viber, основне спілкування тепер відбувається саме в Telegram.

Спеціалісти з безпеки розповіли, як можна зламати Viber та дали кілька порад для підвищення безпеки. Для того щоб отримати доступ до чужого аккаунту, зловмисники використовують повторний запит OTP-паролю, що складається з 4 цифр та який надходить абоненту по SMS для прив’язки аккаунта до SIM. Повторно пароль можна запросити через те, що з’явилася версія десктоп-версія Viber.

Найлегший спосіб дізнатися чотири цифри з OTP-пароль – мати фізичний доступ до телефону. Інакше доведеться перехоплювати текст SMS, що займе більше часу. Обидва шляхи дозволяють дістати переписку будь-якого контакту. Для того щоб захистити себе від злому, фахівці радять частіше змінювати паролі, не прив’язувати номер телефону в Viber до імені та прізвища та періодично чистити листування.

Нагадаємо, раніше mobilemarketing.com.ua опублікував ТОП-5 найбільш захищених додатків, ознайомитись з повним текстом статті можна за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA