Подвійна мотивація як елемент SMS-акцій

Нова спільна акція бренду Pepsi та мережі супермаркетів «Сільпо» (за підтримки агенції маркетингових комунікацій ЛІНІЯ 12/ЄТС і агенції мобільного маркетингу LEAD9) з подвійною можливістю отримання заохочень. Чому для українського маркетингу це все ще не стандартний прийом і в чому його переваги знають у LEAD9 та ЛІНІЯ 12 / ЕТС.

Комплексна механіка промо-кампанії була розроблена агенцією ЛІНІЯ 12 / ЕТС, LEAD9 забезпечує технічну частину акції. Творча команда запропонувала реалізувати наступні елементи заохочення:

1) покупець Pepsi бере участь у розіграшах призів від імені бренду напоїв. Серед подарунків – велосипеди «Pepsi-байки» і поїздка в Амстердам;

2) при цьому, додатково учасник накопичує бали, які в майбутньому зможе обміняти на різні подарунки: сертифікати на покупки в «Сільпо», футболки, рюкзаки або годинник.

Директор відділу по роботі з клієнтами ЛІНІЯ 12/ЕТС пояснює, що призова частина механіки – незвична для мобільного маркетингу. “Як правило, після реєстрацій учасників і відправки SMS з кодом, здійснюється розіграш призів і цього буває цілком достатньо. Однак ми вирішили посилити мотивацію покупців, так з’явилися система накопичення балів», – говорить Наталія Гордієнко.

Обмеження промо лише однією мережею супермаркетів навпаки спрощує реалізацію проекту, а не сковує процес, як може здатися на перший погляд. На думку LEAD9, такий формат уніфікує акцію, а домовленості між організаторами проходять набагато оперативніше, в процесі не вимагається подвійна перевірка чеків і кодів. До того ж, ініціатори значно економлять, розміщуючи код на чеку, а не упаковці, що було б необхідно реалізувати в разі підключення до акції магазинів інших мереж.

Наскільки цей маркетинговий хід збільшить кількість учасників акції – організатори не розкривають, але натякнули, що подвійна мотивація покаже набагато кращі результати, ніж стандартний розіграш.

Детальніше про умови акції “Крути педалі, Амстердам у фіналі”.

Виконавець Акції:

Агентство маркетингових комунікацій: ЛІНІЯ 12 / ЕТС
Директор відділу по роботі з клієнтами: Наталія Гордієнко
Керівник проекту: Ірина Охрамович

Технічний партнер:

LEAD9
Менеджер проекту: Вадим Леньо

Організатор Акції / Замовник:

ТОВ «Сандора»
Бренд менеджер категорії газовані напої: Жанна Стрельникова

1 коментар до “Подвійна мотивація як елемент SMS-акцій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA