ТОП-5 найбільш захищених додатків

Сьогодні питання захищеності інформації в мережі Інтернет набуває все більшого значення, особливо коли мова йде про безпечність передачі даних.

І поки розробники різноманітних мессенджерів продовжують запевняти нас в захищеності свої продуктів та приватності вашої переписки, ми спробуємо розібратись яким з них можна довіряти.

До основних критеріїв, за якими ми обирали кращі додатки відносяться:

  • Рівень незнищенності інформації
  • Відкритий вихідний код
  • Зручність використання
  • Підтримка ОС.

Додатки з найвищим рівнем захисту: CryptoCat, RedPhone, TextSecure працюють на основі відкритого коду та повністю виправдовують основну свою міссію — захист передачі даних, за рахунок шифрування та закритому доступу до повідомлень/дзвінків. Вони ідеально підходять для тих хто з особливою увагою відноситься до своєї безпеки, без зайвих фітч та виточненого дизайну.

Telegram, Threema, Wickr – оптимальні додатки, які можуть задовольнити базові потреби користувачів для обміну конфіденційною інформацією. Зазначені месенджери можуть шифрувати повідомлення або ж повністю видаляють їх через визначений час. З повним рейтингом найбільш захищених додатків, серед яких ми формували наш ТОП-5, ви можете ознайомитись нижче. 

 

Варто відзначити, що більшість популярних додатків, не можуть в повній мірі забезпечити захист ваших даних: Facebook chat, Skype, Viber, WhatsApp, Yahoo! Messenger та навіть SnapChat і Secret які позиціонують себе як секретні месенджери. Для користувачів Mac та iPhone краще за інших турбується про вашу безпеку iMessage від Apple – тим більше, що у цієї програми є як мобільна так і десктопна версія. Electronic Frontier Foundation в своєму звіті відзначили iMessage як кращий з варіантів для масового ринку.

У будь якому разі, ми б вам не радили зловживати функціями перелічених вище додатків, та, можливо, пам’ятати наступне правило, якщо хочеш щось сховати – залиш це на видноті 🙂

 

2 коментарі до “ТОП-5 найбільш захищених додатків

  1. Сповіщення: » Як мінімізувати витік інформації з вашого смартфону - Мобільний маркетинг в Україні. Журнал про ринок мобільного маркетингу в Україні

  2. Сповіщення: » Українські депутати відмовляються від месенджера Viber з міркувань безпеки - Мобільний маркетинг в Україні. Журнал про ринок мобільного

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA