76% мобільних користувачів цікавляться рекламними пропозиціями в інтернеті

76% мобільних користувачів цікавляться рекламними пропозиціями в інтернеті, а 33% з них, хоча б раз за останні півроку кликали по оголошенню або банеру, щоб дізнатися більше про товар або послугу. Про це повідомляють фахівці IAB, які провели дослідження звичок мобільних користувачів в 19 країнах.

75% опитаних користувачів мобільних пристроїв стверджують, що за останні шість місяців купували якийсь товар або послугу за допомогою гаджета. 23% опитаних роблять покупки через мобільний пристрій щотижня. Користувачі в Туреччині та Китаї роблять найбільше покупок за допомогою гаджетів за місяць – 44% і 42% відповідно.

Серед найпоширеніших покупок – мобільні додатки: їх купують 43% респондентів. Далі йдуть відео і музика (42%), фізичні товари (41%), їжа і напої (40%).

В результаті аналітики IAB з’ясували, що мобільна реклама та соціальні мережі є тригерами для ухвалення рішення про покупку.

«Багато факторів впливають на адаптацію користувачів до мобільних покупок, від збільшення кількості користувачів смартфонів і планшетів по всьому світу до поліпшення мобільного доступу в інтернет через Wi-Fi, який дозволяє споживачам шукати товари і купувати їх з мобільних пристроїв в будь-який час і в будь-якому місці. Зростання мобільної реклами, включаючи пошукову, дисплейну та відео, також сприяє звиканню користувачів до здійснення покупок онлайн», – коментує Ганна Багер (Anna Bager), старший віце-президент з питань мобайлу і відео в IAB.

За матеріалами сайту: https://www.searchengines.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA