14 порад для тих, хто планує розпочати розробку власного мобільного додатку


Як обрати найкращу ідею для своєї ніші, уникнути прикрих помилок та створити мобільний додаток, що ефективно вирішує проблеми цільової аудиторії та приносить прибутки своїм авторам?

0. Необхідно вирішити, для чого створюється додаток. Самоосвіта? Цікавість? Слава? Гроші?

В першу чергу визначіть, навіщо ви хочете створювати додатки? Якщо заради грошей і це буде вашою основною роботою, то вибирайте прагматичні моделі заробітку. Якщо заради самоосвіти і цікавості, спробуйте почати з невеликих ідей, нескладних ігор. Якщо заради слави, створіть резонансний мобільний додаток, присвячений гострій соціальній тематиці.

1. Вибирайте ідеї, де є очевидна для вас стратегія дистрибуції / просування.

У різних людей – різні захоплення. Можливо ви любите грати в шахи, або ви зачитувалися книгами про історію стародавнього Єгипту. Або може, ви супер-каратист. Вибирайте для додатків ідеї, що близькі саме вам. І тоді вам буде легше їх просувати, адже ви самі в цій темі наче риба у воді.

2. Якщо у вас немає капіталу і команди для залучення великої кількості користувачів, не створюйте соціальних програм.

Соціальні програми можна створювати виключно якщо у вас є капітал, команда і багато вільного часу.

3. Набагато прагматичніше створювати single-player mode додатки для платоспроможних західних користувачів.

Якщо ви хочете заробити, створюйте додатки, в яких користувачам не важливо, чи є всередині програми їх друзі чи ні. Такі додатки, в яких можна знаходиться одному, так щоб це буде цікаво користувачеві.

4. Еволюція бізнес-моделі для single-player mode додатків: 1) платний додаток; 2) freemium; 3) freemium з щомісячною / щорічної підпискою.

Приблизна схема тестування ринкової затебуваності додатку: ставимо ціну, дивимося чи інтерес, робимо додаток умовно безкоштовним, а після переводимо на підписку. Цей підхід дозволяє також отримати хороше охоплення під час того, коли ви робите додаток безкоштовним. Багато сайтів і сервісів відстежують нові додатки, які з категорії платнихстали безкоштовними.

5. Реклама – не вирішення всіх проблем. Щоб заробляти чималі гроші на рекламі, потрібно мати 100,000 щодня активних користувачів (DAUs).

Багато розробників-початківців вважають, що монетизувати проект будуть за рахунок реклами. Але забудьте про це, якщо у вас немає 100 тисяч активних користувачів щодня.

6. Джерело ідей для додатків – PennApps, HackMIT, HackNY, YC Hacks, HackDash.org. Для стартапів: випускники YC (triplebyte.com), 500 startups, TechStars, etc.

Всі ідеї можливо вже були до вас. Або якщо у вас немає своєї оригінальної ідеї, підглянете її в світових аналогах. Хороші ідеї зазвичай не народжуються лише в одній голові.

7. Вибирайте ідеї, над якими вам буде цікаво працювати велику кількість часу.

Ця порада перетинається з порадою номер 1 – вам має бути цікава ідея додатку, який ви розробляєте, і через місяць, і через півроку, і через два роки. Визначте свої сильні сторони і не грайте в ігри, де ви не зможете стати Тайгером Вудсом.

8. Якщо у вас немає досвіду / команди в маркетингу, не варто братися за ідеї, успіх якої на 95% залежить від просування, а не продукту / технології.

Є такі ідеї, в яких успіх залежить на 95% від просування (маркетплейси, форуми), від постійної роботи з користувачами. Якщо у вас немає досвіду в маркетингу / просуванні, не беріться за такі додатки

9. І навпаки. Якщо у вас немає досвіду в програмуванні / технології / створенні продуктів, то …

Але якщо у вас сильна команда програмістів, варто взятися за технічно складну проблему і через рік випустити хороший продукт для західного ринку. Приклади з СНД: MSQRD, Looksery

10. Етапи розвитку технологічного стартапу: ідея -> mockup -> прототип -> програма -> продукт -> бізнес -> прибуток.

Намагайтеся йти по цій канві. А якщо вийде, то перестрибуйте через деякі етапи. Ідеальним було б відразу злетіти до рівня прибутку. Це буде хорошим досягненням.

11. Краще створити продукт, який сильно люблять 100 осіб, ніж те, до чого більш-менш небайдужі 1,000,000 осіб.

Це висловлення творця Gmail Пола Бьюкайта завжди дуже актуальне, адже якщо користувачі люблять вашу програму, то з цього може вийти щось грандіозне.

12. Якщо ви створюєте продукт для локального ринку, знайдіть бізнес, який за це заплатить.

Якщо ви бачите що ваш продукт може бути корисний для локальної компанії у вашому місті, країні, запропонуйте їй проект – це реальна можливість отримати фінансування.

13. 90% всіх доходів в App Store – це ігри.

Якщо ваша мета заробити, створюйте гри. Тим більше, що зараз є багато зручних движків для створення інді та казуальних ігор: Unity, Unreal Engine, Cry Engine.

Повна версія статті доступна за цим посиланням

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA