Apple представила нові iPhone, iPad, Apple Watch, а також сервіси Apple Arcade та Apple TV Plus

На вчорашній презентації Apple показала оновлену лінійку своїх смартфонів – моделі iPhone 11, iPhone 11 Pro та iPhone 11 Pro Max. З найцікавіших нововведень можна зазначити новий процесор A13 Bionic та нові модулі фотокамер. Дизайн передньої панелі залишився незмінним з 2017 року, тобто з часів моделі iPhone X.

Процесор A13 Bionic характеризується збільшеною на 20% швидкодією, можливістю машинного навчання і зниженням енергоспоживання. Завдяки цьому нові iPhone матимуть більший час автономної роботи у порівнянні з попереднім поколінням, від 1 години для моделі iPhone 11 до 5 годин у iPhone 11 Pro Max.

Щодо фотокамер, найдешевший iPhone 11, який став послідовником моделі iPhone Xr, отримав подвійну камеру з ширококутним (12-мегапікселів з діафрагмою f/1.8 ) та ультраширококутним (12-мегапікселів з діафрагмою f/2.4, кут огляду 120 градусів ) об’єктивами.

Старші моделі матимуть потрійний модуль камери, де до ширококутного та ультраширокого об’єктивів також додали телеоб’єктив (12-мегапікселів, діафрагма f/2.0, 2-кратний зум). Фронтальні камери 12-мегапіксельні з підтримкою запису 4K-відео і режиму Slo-Mo. Також у фотокамерах покращили нічний режим зйомки та режим розмиття фону.

Вартість нових моделей у США: iPhone 11 від $699, iPhone 11 Pro від $999, а iPhone 11 Pro Max від $1099. Продаж розпочнеться 20 вересня. Разом з тим подешевшали старі моделі, iPhone Xr до $599, а iPhone 8 до $449.

 

Планшет iPad 7-го покоління отримав новий збільшений екран 10,2 дюйми та процесор A10 Fusion, і спроектований для роботи з новою операційною системою iPadOS. Він пропонує ряд нових функцій і параметрів налаштувань, включаючи перероблений домашній екран, більш глибоку інтеграцію зі стилусом Apple Pencil і покращені засоби керування багатозадачністю. Крім цього, він сумісний з повнорозмірною клавіатурою Smart Keyboard. При цьому вартість не змінилась у порівнянні з попередньою версією, і становить $329 за модель з Wi-Fi або $459 за модель з Wi-Fi та LTE.

В Apple Watch Series 5 у дисплея з’явилась довгоочікувана функція Always On. Перш за все, вона дозволяє користувачеві використовувати пристрій саме як годинник. Включений дисплей ніяк не вплине на автономність, вона залишилася на попередньому рівні – 18 годин. У плані функціональності Apple продовжує розвивати тему здоров’я – додали календар жіночих циклів, компас і датчик рівня шуму. Версія Apple Watch 5 серії з модемом навчилася робити екстрені виклики в 150 країнах світу. Модель з GPS оцінили в $399 долари, а Apple Watch 5 з LTE $499.

Ну і на хвилі популярності сервісів з підпискою Apple запустила власні сервіси Apple Arcade та Apple TV Plus. Перший — це ігровий сервіс, користувачі якого отримають доступ до сотні ігор, деякі з яких є ексклюзивними для платформи. Грати можна буде на всіх пристроях Apple: Mac, iPhone, iPad і Apple TV. Крім того, Arcade підтримує хмарні збереження – користувач може вдома почати гру на Mac, а в дорозі продовжити її на iPhone або будь-якому іншому гаджеті. Сервіс запустять 19 вересня в 150 країнах. Ціна передплати становить $4,99, а перший місяць користування буде безкоштовним.

Apple TV Plus — це стрімінговий сервіс, який запустять 1 листопада. Окрім доступу до різних каналів, таких як HBO або Showtime, Apple запропонує власні шоу, фільми і серіали. У США підписка буде коштувати $4,99 на місяць. Apple TV Plus буде доступний в більш ніж 100 країнах. Також, з сьогоднішнього дня при покупці смартфонів, планшетів або комп’ютерів Apple кожен покупець отримає безкоштовну передплату на Apple TV Plus на цілий рік.