Фінальна версія Android 10 вийде 3 вересня

Стало відомо, що Android 10 буде офіційно випущений для телефонів 3 вересня 2019 року. Це буде офіційний дебют Android 10 на смартфонах Google Pixel, але всім іншим виробникам, що використовують Android, буде потрібно трохи більше часу для оновлення своїх пристроїв.

Цю інформацію отримали безпосередньо від двох незалежних співробітників служби підтримки Google, повідомляє Phone Arena. Оновлення напевно з’явиться на всіх пристроях Pixel, включаючи Pixel 3 / 3XL, 3a / 3a XL, а також на більш старих моделях, таких як Pixel 2/2 XL. Як приємний сюрприз, оригінальні моделі Pixel і Pixel XL, які були випущені ще в 2016 році, також отримають Android 10, незважаючи на те, що гарантований термін їх дворічної підтримки вже минув.

Серед нових функцій, які порадують власників Android з виходом його наступної версії, – вбудована підтримка складних телефонів, підтримка 5G, функція Live Captions (субтитри у відео в реальному часі), а також покращені функції безпеки та конфіденційності. До інших функцій, які варто згадати, відносяться плавні фонові оновлення, покращений набір функцій «цифрового здоров’я» і батьківського контролю і, нарешті, темна тема оформлення.

Нещодавно змінився логотип операційної системи, а також стало відомо, що нова версія  буде називатися просто «Android 10». У Google вирішили прибрати назви десертів, які стали характерною рисою кожної нової версії операційної системи.

 

За інформацією Phone Arena.