Хакери можуть зламати цифрові камери з WiFi модулем

Навіть Ваші дорогоцінні спогади не захищені від хакерів. Про це стало відомо на щорічній хакерській конференції DEF CON в Лас-Вегасі, на якій дослідник в області безпеки продемонстрував, наскільки легко віддалено зашифрувати цифрову камеру за допомогою програм-вимагачів. І як тільки це станеться, Ви можете попрощатися з усіма своїми фотографіями – якщо тільки не заплатите.

Конкретна модель, про яку йде мова, була дзеркальна цифрова камера Canon EOS 80D, але, як пояснив фахівець з вразливостей Еял Іткін, це, ймовірно, не єдина вразлива модель.

Багато сучасних цифрових камер обладнані WiFi. Віддалено підключившись до камери, можна встановити шкідливе оновлення прошивки, зашифрувати всі Ваші фотографії та змусити камеру відображати повідомлення вимагача. Зловмисник може зробити це, якщо він підключений до тієї ж мережі WiFi, що і Ваша камера, і від Вас не потрібно ніякої взаємодії. Іншими словами, Вам не потрібно натискати якесь приховане посилання або встановлювати невідомий файл, щоб бути уразливим для цієї атаки.

«Якщо ви не використовуєте WiFi в камері, вимкніть його», – попередив Іткін. «Якщо ви не використовуєте Bluetooth, вимкніть його».

Але не все так погано. Еял Іткін дослідник вразливостей в Check Point Software Technologies, а не хакер-зловмисник. Тому він повідомив Canon про виявлені вразливості, і вони випустили виправлення. Ви повинні тільки оновити прошивку на Вашій камері. Коли в останній раз Ви або хтось із Ваших знайомих коли-небудь робив це? Сподіваємося, після прочитання цієї статті, відповідь буде «сьогодні».

За матеріалами Mashable.com