Visa та Ощадбанк почали тестування унікального рішення для приймання безконтактних платежів на смартфонах – Tap to Phone

Компанія Visa та Ощадбанк об’єднали зусилля для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні та оголошують про початок тестування унікального для України технологічного рішення Tap to Phone. Технологія, що вперше презентується в Україні, а також країнах СНД та Південно-Східної Європи, покликана значно розширити можливості приймання електронних платежів та прискорити їх масштабування в інтересах користувачів безконтактних платіжних засобів, торгово-сервісних підприємств і банків.

Tap to Phone дає можливість перетворити смартфон на базі Android з NFC-модулем на POS-термінал без додаткового обладнання. Це рішення дасть змогу спростити ведення малого та середнього бізнесу: підприємці матимуть можливість значно розширити мережу приймання безконтактних платежів, збільшити свою клієнтську базу та мінімізувати вартість підключення до послуг еквайрингу.

За оцінками Національного Банку України мережа торговельних платіжних терміналів в Україні станом на 1 січня 2019 становила 279 тис.шт. Враховуючи кількість населення та торговельно-сервісних установ, для повноцінного функціонування еко-системи безготівкових розрахунків в країні кількість терміналів має становити близько мільйона. Технологія Tap to Phone – це проривне рішення, яке дозволить стимулювати прийом платежів в сегменті малого та середнього бізнесу, особливо в установах, для яких традиційні термінали були відносно дорогими в обслуговуванні. Важливо, що тестування відбувається саме зараз, коли в Україні активно впроваджуються саме безконтактні платежі та рішення з різними платіжними системами.

Використовуючи Tap to Phone, підприємці відчують подвійний ефект для свого бізнесу. По-перше – це економія, адже не потрібно витрачати кошти на оренду POS-терміналу. По-друге – формується лояльність з боку споживачів. Tap to Phone особливо стане у пригоді дрібним торговцям на ярмарках і фестивалях, кур’єрам, таксистам. Отже, крім терміналів відтепер є ще одне рішення, а значить, оплачувати покупки буде ще простіше та зручніше.

Тестування технології Tap to Phone проходитиме на базі ресторану “Лимонад”, за адресою Володимирська 29/1, Київ, починаючи з 3 червня.

За інформацією Ощадбанк.