Дослідження агенції Newage “Тренди споживання відео в Інтернеті”

Агенція newage опублікувала власне дослідження про відео і відеорекламу в Інтернеті.
У презентації досліджуються такі питання:
– як розвивається український інтернет у порівнянні з іншими країнами;
– наскільки розвинене споживання відео: який контент користувач дивиться, коли і з якого пристрою;
– аналіз ринку відеореклами, скільки і як часто користувач бачить рекламу;
– рекомендації по креативу, аналізу і стратегії розміщення відеореклами.

Виділимо деякі моменти дослідження.
У 2019 році дві третини населення Землі користуються інтернетом. У порівнянні з 2018 роком, кількість інтернет-користувачів збільшилася на 9%, і становить 4,4 млрд споживачів. 89% користувачів у світі виходить в інтернет з мобільного, їх кількість складає 3,9 млрд чоловік. Проникнення інтернету в Західній Європі складає 94%. В Україні проникнення інтернету трохи нижче більшості країн Європи – 70%, при цьому спостерігається щорічний приріст цього показника. Протягом 4-х років, з 2014 по 2018 рр, кількість інтернет-користувачів в Україні зросла на 13%. Молода аудиторія у віці 15-24 роки та 25-34 роки практично повністю охоплена інтернетом – 95% та 94% відповідно.

Значну частину часу (36%) користувачі проводять за мобільними пристроями. У той же час для більшості користувачів базовий пристрій для виходу в інтернет залишається ПК (56%). До 2019 року смартфон стає найбільш популярним пристроєм для виходу в інтернет – 2/3 регулярних користувачів «виходили» в інтернет через смартфон.

Перегляд відео – одна з найбільш популярних активностей в інтернеті. 2/3 інтернет-користувачів в Україні дивляться відео онлайн. В 2018 році 20% робили це щодня, більше половини користувачів дивилися відео щотижня, а 2/3 – мінімум раз на місяць. Сервіс перегляду відео YouTube знаходиться на другому місці за популярністю серед вебсайтів в Україні після пошукової системи Google. Додаток YouTube для Android входить в топ-3 за кількістю встановлень. Кількість користувачів, які переглядають відео-контент на мобільному через YouTube, перевищує число користувачів таких популярних mobile-сервісів як Facebook і Instagram.

Ролики на YouTube, відео в соцмережах – найбільш популярний відео-контент в інтернеті.
Активність користувачів поступово збільшується починаючи з 6-7 ранку і досягає піку в проміжку 20.00-23.00 вечора, тому вечір – найбільш ефективний час для показу відео-реклами. Разом з ростом відеоспоживання продовжує збільшуватися рекламний шум. Якщо ще рік тому користувач в середньому бачив 94 рекламних ролика, то зараз цей показник збільшився майже вдвічі. Необхідно враховувати це при створенні рекламної відеокампаніі, відповідно планувати формати відео, якість контенту, кількість контактів з користувачем.

Більше інформації можна отримати в повному матеріалі дослідження за посиланням www.slideshare.net/newage_Ukraine