Українська компанія створила унікальну технологію заміни обличчя

Українська компанія NeoCortext, яка займається розробками в області штучного інтелекту, створила програмне забезпечення під назвою Reflect Faceswap для заміни обличчя на зображеннях.

Воно використовує технологію AI та машинне навчання і є найшвидшим та найточнішим з існуючих аналогів на ринку. На відміну від інших подібних платформ, Reflect Faceswap не вимагає великої кількості даних або фотографій для проведення заміни, і замість цього використовує генеративні змагальні мережі, відомі як GAN, які можуть здійснювати реконструкцію всього за одну секунду.

В даний час програмне забезпечення можна використовувати для заміни обличчя однієї людини на інше. При цьому вираз обличчя другої людини зберігається, программа не просто копіює і вставляє перше обличчя як маску. Ця революційна технологія дозволяє набагато точніше і реалістичніше поєднати зображення двох осіб, що раніше було неможливим, за допомогою альтернативних технологій заміни облич.

Програмне забезпечення NeoCortext може правильно визначити риси обличчя, які необхідно змінити між двома зображеннями, з акцентом на губи, очі, ніс і брови, які розглядаються як найбільш важливі при створенні нового зображення. Також можна вибирати ступінь поєднання між двома обличчями, віддаючи перевагу оригіналу чи копії.

Розробники вважають, що їх програмне забезпечення Reflect Faceswap можна використовувати для революції в індустрії маркетингу, особливо в області розваг і ігор, оскільки воно може бути використане не тільки для заміни двох людських облич, але й для заміни людського обличчя на картини, статуї, ілюстрації, персонажів відеоігор і мультфільмів. Компанія показала приклад роботи технології у відео, що може стати корисним для дублювання акторів, або навіть використання зображень померлих акторів у нових кінофільмах.

За матеріалами www.forbes.com