Смартфони на Android провалили тест на розпізнавання обличчя

Технологія розпізнавання обличчя зараз використовується у багатьох сферах життя, від торгових центрів до робочих місць. Сучасні моделі смартфонів теж не виняток, багато нових моделей мають функцію розблокування за допомогою сканування обличчя.

Видання Forbes перевірило, наскільки надійним є захист смартфону з цією функцією на прикладі флагманських моделей Apple iPhone X, Samsung S9, Samsung Note 8, LG G7 ThinQ та OnePlus 6. Для тесту журналіст Forbes зробив копію своєї голови на 3D-принтері, та спробував розблокувати нею вибрані смартфони.

Нажаль, всі моделі на Android, тобто Samsung, LG, OnePlus провалили тест штучній голові, що свідчить про ненадійність цієї технології для захисту даних на смартфоні. Всі моделі з операційною системою від Google вдалося розблокувати, піднісши 3D-модель голови до екрану під тим або іншим кутом.

А от телефон Apple iPhone X не вдалося розблокувати за допомогою фейка. Apple недарма багато інвестує у технології і її опція розпізнавання обличчя Face ID виявилась того варта.

Ці тести ще раз довели, що розпізнавання обличчя не можна використовувати як основний метод захисту телефону, а скоріше як додаткову функцію разом з PIN-кодом або відбитком пальця. На багатьох телефонах існують попередження, щодо використання функції розблокування обличчям, наприклад Samsung S9 повідомляє: «Ваш телефон може бути розблоковано кимось або чимось схожим на вас. Якщо ви використовуєте тільки розпізнавання обличчя, це буде менш безпечно, ніж використання малюнка, PIN-кода чи пароля».

За інформацією Forbes.