Дизайнер створила колекцію одягу на смартфоні

Дизайнер з Франції Орелі Фонтан створила першу в світі колекцію одягу на смартфоні. Для цього вона використовувала пристрій Samsung Galaxy Note 9.

Ескізи, намальовані на смартфоні, перероблялися в креслення, які підходять для 3D-друку в додатку OnShape. Потім безпосередньо зі смартфона вони відправлялися на 3D-принтер. Раніше це було неможливо зробити без комп’ютера.

Сам процес 3D-друку дизайнер відстежувала на смартфоні в реальному часі і могла відразу ж вносити зміни. Надруковані на 3D-принтері застібки використовувалися, щоб об’єднати шкіряні викрійки фінального виробу. Дизайн візерунків тканини по бездротовому зв’язку передавався на Joto X – роботизований пристрій для малювання, який переносив складні орнаменти на шкіряний матеріал.


Гаджет допоміг дизайнеру прискорити процес, завдяки синхронізації додатків з пристроями постачальників тканин і фурнітури. В результаті робота над колекцією, від створення ескізів до випуску готових предметів одягу, зайняла шість тижнів, а створення прототипів нарядів – вісім тижнів замість стандартних 14. Концепцію, в якій створювалася капсула, назвали «Мобільна Мода», оскільки вона максимально використовує потенціал мобільних і цифрових технологій.

За матеріалами sostav.ua та Samsung Newsroom.