Розробник Android Енді Рубін працює над телефоном із штучним інтелектом, який зможе сам відповідати на повідомлення

Компанія Essential Products Inc., яку створив розробник операційної системи Android Енді Рубін, зосередила свої сили на розробці нового типу телефону,

який намагатиметься імітувати користувача та автоматично відповідатиме на повідомлення від його імені, повідомляє видання Bloomberg. Продажі першого смартфону Essential Phone, який вийшов у 2017 році, були низькими, тому компанія відмовилась від продовження розробки оновленої моделі, оскільки продукт був занадто схожий на інших на ринку.

Дизайн нового мобільного пристрою не буде схожий на стандартний смартфон. Він буде мати невеликий екран і взаємодіяти з користувачем переважно з використанням голосових команд, у співпраці з програмним забезпеченням Essential із штучним інтелектом. Ідея полягає в тому, щоб пристрій домовлявся про зустрічі або відповідав на електронні листи та текстові повідомлення самостійно.

Енді Рубін хоче створити продукт, який справді буде відрізнятися від альтернатив. У минулому році в інтерв’ю Bloomberg Рубін висловив своє бачення щодо подібного пристрою: “Я намагаюсь дійти до того, щоб Ваш телефон став віртуальною версією Вас, і Ви могли би насолоджуватися своїм життям, обідати не торкаючись Вашого телефону, довіряти своєму телефону робити щось від Вашого імені. Я думаю, що я можу частково вирішити проблему залежності від смартфону”.

Компанія визначає свій продукт як доповнення до смартфону або як телефон для тих, хто хоче менше часу бути прив’язаним до свого екрану. У планах Essential представити перший прототип до кінця року, а робочий варіант можливо покажуть вже в січні 2019 року на виставці Consumer Electronics Show у Лас-Вегасі.

За матеріалами Bloomberg.
Фото Getty Images.