Google представила нові пристрої із покращеними функціями на базі штучного інтелекту

9 жовтня на заході Made by Google Launch Event було анонсовано декілька нових пристроїв від пошукового гіганта.
Серед них смартфони серії Pixel 3-го покоління, планшет формату 2-в-1 Pixel Slate, який може перетворюватись у ноутбук з приєднаною клавіатурою, а також смарт-дисплей Home Hub.

У порівнянні з попереднім поколінням смартфони Pixel 3 та Pixel 3 XL отримали збільшені екрани, розміром 5,5 та 6,3 дюйми відповідно, 4 Гб оперативної пам’яті, та топовий процесор Snapdragon 845. Основні фотокамери цих пристроїв залишились одинарними, незважаючи на те що майже всі інші виробники зараз випускають смартфони з 2, 3 і навіть 4 модулями. Але камери новинок отримали деякі нові функції на базі штучного інтелекту. Режим Top Shot робить кілька знімків до і після спуску затвора, а потім вибирає найкращий з них. Функція Night Sight дозволяє робити яскраві знімки в умовах слабкого освітлення навіть без використання спалаху, штучний інтелект доповнить кадр відсутніми деталями. Функція Super Res Zoom заміняє телеоб’єктив, вона робить кілька знімків однієї сцени, а потім створює на їх основі деталізоване збільшене зображення.

Нові смартфони здатні визначати, коли вони встановлені на зарядну станцію, і виводять при цьому на екрані різну інформацію від віртуального помічника Google Assistant. В Google Assistant з’явилася нова функція – помічник тепер може виводити інформацію про небажані вхідні дзвінки, включаючи текст, який говорить той, хто телефонує. Також нові Pixel стануть першими пристроями, на яких найближчим часом має запрацювати функція Google Duplex. Це система штучного інтелекту, яка дозволяє віртуальному помічнику Google Assistant здійснювати телефонні дзвінки і спілкуватися з людьми. Поки що введення у дію Google Duplex планується лише у декількох великих містах США, а її функції обмежуватимуться можливістю бронювати столики в ресторанах де немає онлайн бронювання.

Планшет Pixel Slate має 12-дюймовий дисплей та працює під управлінням Chrome OS, інтерфейс якої автоматично переключається між «планшетним» і «настільним» режимом, коли користувач підключає клавіатуру або мишу і пристрій стає схожим на звичайний ноутбук. На фізичній клавіатурі, яку можна приєднати до планшету вбудована виділена кнопка Assistant, яка дозволяє викликати віртуального помічника одним дотиком.

Ще одна новинка від Google – Home Hub. Це розумна акустична система із сенсорним дисплеєм діагоналлю 7 дюймів. Вона підтримує роботу з голосовим асистентом Google Assistant, дозволяючи повною мірою використовувати можливості останнього для різних завдань. Сама Google на презентації назвала Home Hub «найкращим смарт-дисплеєм для кухні», який надає доступ до величезної бібліотеки рецептів.

За інформацією Google.