Компанія MacPaw створила мобільний додаток «Сортуй», щоб допомогти українцям з сортуванням сміття

Співробітники компанії MacPaw в рамках проекту MacPaw Labs створили безкоштовний мобільний додаток «Сортуй», який має полегшити українцям процес сортування сміття,

повідомляє сайт ain.ua. У ньому зібрані рекомендації по утилізації відходів, а також адреси доступних станцій прийому вторсировини. Завантажити безкоштовно його можна з App Store і Google Play.

За даними Державної служби статистики України, у 2017 році в Україні було вироблено 366 400 000 тон відходів – на 24% більше, ніж роком раніше. При цьому динаміка утилізації відходів опустилася нижче за позначку в 25%. За допомогою «Сортуй» ентузіасти сподіваються поліпшити ці показники. Додаток полегшить життя як еко-початківцям, так і досвідченим послідовникам «zero-waste» – підкаже, як і де дати друге життя контейнерам з фольги, електроприладам, коробкам з-під піци, старому одягу.

“Це формує правильні, здорові звички. Свого часу було дивно дізнатися, що серветки не можна викидати в контейнер з папером на переробку, а нібито паперовий одноразовий посуд зовсім не паперовий “, – зазначила PR-фахівець MacPaw Юлія Петрик.

Основні функції додатка «Сортуй»:
• в три кліка визначить тип сировини;
• розповість про особливості і умови сортування окремих видів сміття;
• покаже найближчу станцію сортування і побудує до неї маршрут;
• запропонує на вибір універсальні правила сортування або адаптовані до вимог станцій «Київвторресурси» і «Україна без сміття»;
• повідомить про зміни правил сортування.

Відсортовані відходи додаток пропонує передавати в організації «Україна без сміття», «Київміськвторресурси», «Екологічні інвестиції», «Екологічні переробні технології», «Центр управління відходами», благодійний магазин «Ласка», КП «Київкомунсервіс». З ними команда розробників контактувала безпосередньо – уточнювала правила і умови сортування.

За інформацією ain.ua