Автомобільний альянс RENAULT-NISSAN-MITSUBISHI об’єднує зусилля з GOOGLE для вбудовування системи ANDROID у транспортні засоби

Найбільший у світі автомобільний альянс з точки зору продажів автомобілів, який складається з компаній Renault, Nissan та Mitsubishi, співпрацює з компанією Google для обладнання автомобілів, що продаються альянсом, системою Android та додатками до неї.

З 2021 р. транспортні засоби членів альянсу почнуть використовувати навігацію на картах Google, матимуть доступ до автомобільних додатків у Google Play, а також здатність відповідати на дзвінки та текстові повідомлення, керувати носіями, знаходити інформацію та керувати функціями автомобілів за допомогою голосових повідомлень через Google Assistant.

Хоча автомобілі Renault, Nissan та Mitsubishi матимуть спільну платформу Android, кожен бренд буде мати змогу створювати унікальний інтерфейс та додавати особливі характеристики, які потребують власники транспортних засобів.

“Наше партнерство з компанією Google надасть власникам транспортних засобів багато можливостей, які наразі доступні лише поза транспортним засобом або, в обмеженій мірі, за допомогою підключення окремого пристрою Android до деяких підтримуваних автомобілів”, – сказав Хаді Забліт, віце-президент з розвитку бізнесу в Renault-Nissan-Mitsubishi.

За інформацією MobileMarketingMagazine.