Apple презентувала нове покоління смартфонів iPhone і смарт-годинника Apple Watch

Нова лінійка смартфонів складається з трьох моделей: iPhone Xs, iPhone Xs Max та iPhone Xr. Всі нові моделі зовні схожі на iPhone X – з «безрамковим» екраном і функцією розпізнавання обличчя Face ID.

Xs Max має 6,5-дюймовий OLED екран з роздільною здатністю 2688х1242 точок, iPhone Xs – 5,8-дюймовий OLED, 2436х1125 точок. У iPhone Xr – 6,1 дюймовий IPS-екран, роздільна здатність – 1792х828 точок. Корпус 2 флагманських моделей має посилений захист від вологи та пилу IP68, а у моделі iPhone Xr – IP67.

У новинках встановлений новий процесор A12 Bionic з 6 ядрами і 4-ядерною графікою. У чіпі також є окремий 8-ядерний співпроцесор Neural Engine для машинного навчання. Новий процесор повинен покращити роботу з доповненою реальністю, а саме зробити більш точним розпізнавання поверхонь і об’єктів.

Камери в iPhone Xs і Xs Max такі ж, як і в попередній моделі – дві 12-мегапіксельні з оптичною стабілізацією. В моделі iPhone Xr камера одна, 12-мегапіскельна ширококутна з оптичною стабілізацією і діафрагмою f/1.8.

Також виробник обіцяє покращені батареї нових смартфонів. iPhone Xs буде працювати на 30 хвилин довше, ніж iPhone X, а iPhone Xs на 90 хвилин довше.

Нові iPhone підтримують установку двох SIM, але друга SIM-карта електронна eSIM. Українські оператори поки що не підтримують цю технологію.

Ціни на Американському ринку заявлені наступні: iPhone Xr стартує з $749, Xs з $999, а Xs Max з $1099.

Також був оновлений смарт-годинник – нова модель називається Apple Watch Series 4. Дизайн практично не змінився, але дисплей став більше. У новинці додали три нових функції. Годинник тепер може визначити, якщо пульс занадто низький, що може бути свідченням проблеми зі здоров’ям. Також він навчився визначати регулярність серцевого ритму. Третя функція найцікавіша, в пульсомір вбудовані електроди, які можуть знімати електрокардіограму.

Оновлений гіроскоп і акселерометр дозволяють Apple Watch визначити падіння людини. Якщо годинник фіксує падіння, він пропонує власнику викликати швидку допомогу.

За інформацією сайту apple.com