“Київстар” перезапустив сервіс платежів “Смарт-Гроші”, Viber додав переклад у чаті, Facebook втратив довіру користувачів

“Київстар” перезапустив сервіс грошових платежів “Смарт-Гроші”

Тепер це повноцінний мобільний гаманець на базі електронних грошей Національної платіжної системи «ПРОСТІР».

«СМАРТ-ГРОШІ» — це швидкий, зручний та безпечний спосіб оплати найпопулярніших послуг. Ви можете оплатити комунальні послуги, Інтернет та ТБ, штрафи, погасити кредити і ще багато іншого, прямо з мобільного телефону. Крім цього, «СМАРТ-ГРОШІ» — це швидкий та простий спосіб передати гроші Вашим близьким. При оплаті послуг використовуються кошти з Вашого мобільного рахунку.

Послуга надається тільки абонентам передплаченого зв’язку. Є також певні обмеження по сумах. На рахунку не може бути більше 8000 грн. Максимальна сума одноразового платежу — 3 000 грн. Загальна сума платежів, здійснених за місяць — 10 000 грн, а за рік – 62 000 грн. Залишок коштів на балансі після виконання платежу — не менше 3 грн. Детальні умови користування можна дізнатися на сайті www.money.kyivstar.ua.

Користуватися послугою “Смарт-Гроші” можна через мобільний додаток для Android та iOS, на WEB-порталі www.money.kyivstar.ua, за допомогою USSD-кодів, SMS та чат-бота в Telegram.

У Viber з’явився миттєвий переклад повідомлень в чаті

Viber – міжнародний додаток, та один з найпопулярніших месенджерів. Ви можете спілкуватися в чаті з друзями практично в будь-якому місці земної кулі або переглядати спільноти з будь-якої країни та майже на будь-якій мові. Але це може призвести до певної проблеми, якщо люди пишуть іншою мовою, яку ви не можете зрозуміти. Потрібно скопіювати повідомлення, відкрити програму чи службу для перекладу, вставити повідомлення, прочитати переклад, а потім повернутись до чату, щоб відповісти. Це все займає занадто багато кроків, і за цей час чат може цілком змінитися, і ви пропустите свій шанс взяти участь в обговоренні.

Відтепер мова більше не є перешкодою. Щоб зробити бесіду легкою та безпроблемною, Viber представив нову функцію перекладу в чаті.  Ви можете перекладати будь-яке повідомлення, яке ви отримуєте в чаті Viber, на іншу мову, якій ви віддаєте перевагу. Все, що вам потрібно зробити – це довго торкнутися повідомлення, вибрати в меню “Переклад”, і він миттєво з’явиться прямо під початковим повідомленням.

Повідомлення автоматично перекладаються мовою, на якій встановлено додаток Viber. Якщо ви хочете побачити повідомлення іншою мовою, ви можете змінити її в налаштуваннях мови.

Переклади у Viber відбуваються службою Google Translate. Функція доступна у всьому світі для користувачів Viber на пристроях Android із найновішою версією додатку, і незабаром вона має з’явитися на iPhone.

Американці втрачають довіру до Facebook

Значна частина американських користувачів Facebook за останній рік змінили свої стосунки із соціальною мережею. Результати дослідження проведеного організацією Pew Research Center  вказують, що трохи більше половини користувачів у віці від 18 років (54%) змінили свої налаштування конфіденційності за останні 12 місяців. Близько 42% кажуть, що вони зробили перерву у користуванні соцмережею на кілька тижнів і більше, а приблизно чверть (26%) стверджують, що вони видалили додаток Facebook зі свого мобільного телефону.

Така поведінка користувачів є наслідком подій що стались у квітні цього року, коли стало відомо, що консалтингова компанія Cambridge Analytica зібрала дані про десятки мільйонів користувачів Facebook без їхного відома. Після цього у соцмережі з’явилась опція, яка дозволяє переглянути всі дані, які зібрала про користувача платформа та відкорегувати можливість їх збирання. Так, близько однієї десятої частини користувачів Facebook (9%) завантажили особисті дані, а приблизно половина з них (47%) після цього видалила додаток зі смартфону.

Тим не менш, загальна аудиторія найбільшої соцмережі суттєво не змінилася, скоріше за все тому, що ті хто видалив додаток з телефону, продовжують користуватись Facebook через браузер.