Facebook буде транслювати футбол у Азії

Англійська футбольна Прем’єр-Ліга оформила свою першу угоду на трансляцію з соцмережею Facebook, яка отримала ексклюзивні права на показ живих матчів в деяких країнах Азії з наступного року, повідомляє видання The Times.

Як відомо, соціальний медіа-гігант переміг телевізійні мережі BeIn Sports та Fox Sports Asia на аукціоні, щоб отримати право на прямі трансляції в Таїланді, В’єтнамі, Камбоджі та Лаосі з наступного року до 2022. Вартість угоди близько 200 мільйонів фунтів.

Успішна заявка Facebook в Азії, після того, як у минулому місяці в Британії була досягнута домовленість з Amazon, в якій мережевий роздрібний продавець отримав права на трансляцію 20 прямих матчів з наступного року, є останнім свідченням рішучості Прем’єр-Ліги співпрацювати з сервісами потокового передавання даних, а не тільки традиційними телевізійними мережами. З огляду на те, що Facebook раніше вже проводив прямі трансляції матчів американської та іспанської футбольних ліг, спортивні телеканали тепер можуть отримати серйозних конкурентів.

За матеріалами https://www.thetimes.co.uk