Невдовзі смартфони зможуть замінити касові апарати

В Україні більше 107 тисяч підприємців використовують касові апарати (Реєстратори розрахункових операцій) при здійсненні розрахункових операцій. Купувати та обслуговувати їх дуже витратно. Але нещодавно Уряд ухвалив два важливих рішення, над якими працювала некомерційна організація BRDO спільно з Міністерством фінансів та Міністерством економічного розвитку та торгівлі. Ці рішення спростять реєстрацію РРО та дадуть можливість бізнесу використовувати смартфон або планшет в якості касового апарату. Зареєструвати РРО можна буде за один день. Завдяки цим нововведенням витрати бізнесу зменшаться орїєнтовно на 30%.

Тепер процедуру використання касових апаратів спрощено та започатковано процес впровадження інноваційних моделей РРО. Це дозволить впровадити новітні розробки, значно розширити перелік наявних моделей та функцій, спростити умови для використання РРО та зменшити витрати бізнесу на їх придбання та експлуатацію. Сьогодні вже існують розробки, де фіскальна пам’ять розміщена на флешці і приєднана через USB кабель до мобільного телефону.

Окрім того, прийнятий проект постанови “Про внесення змін до Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій”, суттєво удосконалює механізми обміну інформацією при введенні в експлуатацію, технічному обслуговуванні та ремонті РРО через центри сервісного обслуговування.
Автоматизація цих процедур створить зручні умови взаємодії між підприємцями і контролюючими органами.

У організації BRDO сподіваються, що через місяць-два власники касових апаратів суттєво зменшать кількість обовязкових візитів до ДФС, а для реєстрації розрахунків можна буде використовувати мобільні телефони, планшети, ноутбуки та інші засоби комунікації. Очікується, що незабаром електронні пристрої з’являться у багатьох продавців товарів, розрахунки будуть проводитись у безготівковій формі, а чеки покупцю будуть надсилатись на електронну пошту або інший безпаперовий спосіб.

За інформацією сайту http://brdo.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA