Apple посилить захист iPhone в новій версії iOS

Компанія Apple повідомила про розробку нової функції захисту смартфонів iPhone, яка буде активуватися через годину після останнього блокування пристрою користувачем. Скоріше за все, це буде модернізований варіант вже відомої функції “USB Restricted Mode”, яка блокує порт Lightning у разі не використання телефону на протязі тижня. Планується, що вона з’явиться у новій операційній системі iOS12 восени цього року.

Поштовхом до посилення захисту стала розробка компанією Grayshift, засновником якої є колишній працівник Apple, пристрою під назвою GrayKey. Цей девайс коштує недешево — 15 000 доларів — але користується попитом у поліції та криміналістів для розблокування iPhone у разі потреби отримання з нього інформації. Пристрій підключається до порту Lightning і може надати доступ до пам’яті телефону без дозволу власника. При чому GrayKey може зламати захист навіть після декількох тижнів з моменту останнього використання смартфону.

Правоохоронні органи не вітають цієї розробки, що не дивно, адже у 2016 році між Apple та ФБР було протистояння, з приводу доступу до заблокованого iPhone терориста, у якому “яблучні” відмовились допомагати поліції. У Apple запевняють, що не намагаються ускладнити роботу поліцейським, але водночас вони занепокоєні наявністю такого пристрою як GrayKey, тому компанія постійно вдосконалює засоби збереження конфіденційності споживачів їхніх пристроїв. До речі цікаво, що засновники Apple Стів Джобс та Стів Возняк, ще до того як створили всесвітньовідому компанію, виготовляли пристрої під назвою Blue Box, які зламували телефонні мережі та дозволяли здійснювати безкоштовні дзвінки по всьому світу.

За матеріалами сайту https://mashable.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA