55% бюджетів на мобільну рекламу в США витрачається даремно

55 центів з кожного долара, витраченого на мобільну рекламу в США, витрачається даремно. Про це свідчать результати дослідження Celtra, проведеного на замовлення Forrester.

Крім того, більше 70% мобільних оголошень не можуть забезпечити позитивного досвіду взаємодії для користувачів.

Дослідження Forrester грунтується на двох опитуваннях: 100 брендових рекламодавців і 1000 дорослих власників смартфонів в США. Бюджети на інтернет-рекламу у кожної з опитаних компаній перевищували $200 млн. Варто зазначити, що в звіті не розмежовує дані по мобільному інтернету і рекламі всередині додатків.

Опитування рекламодавців показав, що головними завданнями мобільної реклами є наступні:

– Підвищення впізнаваності бренду;
– Підвищення залученості користувачів у взаємодію з брендом;
– Створення позитивного іміджу бренду і викликання симпатії до нього;
– Підвищення лояльності;
– Підвищення LTV.
За даними звіту, понад 66% брендових рекламодавців вважають, що як мінімум половина розміщується ними мобільної реклами не приносить очікуваного результату. На додачу до цього опитування покупців показало, що 73% мобільних оголошень не можуть забезпечити позитивний UX.

Топ-3 скарг покупців щодо мобільної реклами виглядає так:

Оголошення закривають контент (спливаючі блоки, міжсторінкових реклама);
Оголошення не релевантні;
Оголошення повільно завантажуються.
Цифра в $0,55 або 55% – власна оцінка брендів щодо ефективності їх мобільних кампаній. Іншими словами, вони знають, що їх оголошення не працюють.

Що стосується позитивного досвіду взаємодії з рекламою, бренди і споживачі розуміють під цим різні речі. Для більшості покупців ненав’язливість реклами важливіше релевантності. Бренди дотримуються протилежної думки.

Кращим рекламним форматом для споживачів (41%) є відео:

Виходячи з отриманих результатів, в Forrester рекомендують мінімізувати використання настирливих рекламних форматів, приділити більше уваги відеорекламі і збільшити інвестиції в створення якісного креативу. Це також передбачає використання більш точного таргетингу, що працює в режимі реального часу.

За матеріалами сайту: https://www.searchengines.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA