Запущено новий безкоштовний сервіс розсилки таргетованих «пушів»

Аналітична платформа AppMetrica представила безкоштовний сервіс для маркетологів і розробників, який покликаний допомогти їм звертатися до конкретного сегменту аудиторії у відповідний момент, розсилаючи push-повідомлення. Пропонуючи користувачам сегментацію, продукт ґрунтується на даних щодо додатку, зібраних AppMetrica.

Для проведення push-кампанії досить вибрати сегмент аудиторії, якій адресовано звернення, і скласти текст повідомлення. Чим більше даних про додаток та користувачів накопичила AppMetrica, тим точніше буде сегментація. Наприклад, повідомлення можна відправити мешканцям в Жмеринки, що користуються пристроями на Android, у віці 25-34 років, які встановили додаток по рекламній акції, але поки не зробили в ньому жодної покупки.

Так, інтернет-магазин в дощову погоду може запропонувати дівчатам добірку жіночих парасольок і гумових чобіт, а автори мобільної гри – повідомити користувачам, що дійшли до п’ятого рівня, про знижки на потрібні надалі ігрові комплекти.

Якщо в обраний сегмент входять власники пристроїв з різними мовними локалізаціями, AppMetrica запропонує скласти повідомлення на різних мовах. Це особливо стане в нагоді міжнародним компаніям, чиї додатки використовують відразу в декількох країнах.

AppMetrica також допоможе провести A / B-тестування декількох варіантів одного і того ж повідомлення. Кожен з варіантів можна розіслати невеликій частці користувачів і подивитися на реакцію, а потім вибрати найефективніший. Крім того, будь-яке повідомлення можна надіслати на власне тестовий пристрій, щоб до початку розсилки переконатися, що з ним все добре.

Коли push-кампанії завершена, AppMetrica показує звіт, де вказано кількість відправлених, доставлених і відкритих повідомлень. Дані з цих звітів можна використовувати в перехресній аналітиці: вони розкажуть, як пуш-кампанії вплинули на повернення, залученість, конверсії та інші важливі показники.

Олександр Лукін, керівник AppMetrica: «Поява сервісу пуш-розсилок – закономірний етап розвитку нашої платформи. Дані про аудиторію мобільного додатка, які накопичує AppMetrica, і раніше використовувалися маркетологами для побудови якісної комунікації з користувачами. Тепер аналітика та інструменти маркетингових комунікацій співіснують в рамках однієї платформи».

За матеріалами сайту: http://www.cossa.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA