Прогнози на 2017 рік: Facebook

У 2016 році Інстаграм представив декілька досить серйозних змін, включаючи впровадження рекламних інструментів, зміну алгоритму відображення контенту в стрічці і появу Stories. З огляду на досягнутий в результаті цих оновлень ефект, в 2017 настане період стабілізації і адаптації цих нових інструментів. Але не варто думати, що Instagram розслабиться і буде спочивати на лаврах – фічі будуть розвиватися, але швидше за все, найближчим часом серйозних змін не буде.

eCommerce

Після появи реклами в Instagram, сервіс позначив новий напрям у розвитку реклами на платформі в форматі продають тегів (shopping tags).

Таке рішення вже саме по собі великий крок, за допомогою якого Інстаграм може піти від іміджу майданчика для картинок і творчості та стати повноцінною торговою платформою. Дослідження показують, що 60% інстаграмерів дізнаються про продукти та послуги з додатку, при цьому 75% відвідують інтернет-магазини, звертаються до пошукових систем і розповідають друзям про товари під впливом постів в Instagram. Поява торговельних тегів змінить сприйняття платформи як такої, тому Instagram буде досить плавно “імплантувати” їх в платформу, але навряд чи вони скоро стануть доступними широкій аудиторії.

Stories

Поки це найбільший виклик Snapchat – сьогодні понад 100 мільйонів користувачів Instagram щодня використовують Історії. Правда Instagram вже озвучував таку цифру в серпні, а Марк Цукерберг повторив цю ж статистику зовсім недавно. Чи означає це, що Stories загальмували в розвитку?

Складно сказати, які висновки з цього можна робити, але у Інстаграма є всі можливості для максимальної капіталізації Stories. Чекатимемо нових візуальних ефектів, аналогічних MSQRD і новим фільтрам Facebook. Також Інстаграм буде шукати рішення для підвищення швидкості роботи платформи, про цю проблему вже повідомляли користувачі. Крім того, щоб дати додатковий поштовх і привернути більше уваги до додатка, великий акцент буде зроблений на просуванні авторів Stories у вкладці Explore – це особливо актуально з закриттям Vine (де теж не все так просто).

Insta Live

Інстаграм шукає варіанти для запуску власного Live-формату. Спекуляції на цю тему підігрів сам СЕО Instagram Кевін Сістром, коли підкреслив, що вони були готові запустити опцію онлайн-відео вже в серпні.

Швидше за все щось подібне тестують, але не дуже зрозуміло, що це дасть Instagram? Зараз все соцмережі намагаються працювати з live-streaming і шукають варіанти його використання, тому складно уявити, як Instagram зможе розгойдати своїх користувачів, коли Facebook і Twitter вже активно просувають готові рішення.

Тому Instagram повинен розробити унікальний інструмент для Instagram Live, що здатне помітно збільшити вагу Stories, але це буде нелегко. За наявною інформацією, зараз йде первинне тестування такого інструменту.

Visual Search

Ще одна область, де Інстаграм може домогтися успіху. Facebook вже працює з елементами візуального пошуку, і якщо Instagram зможе реалізувати такий інструмент на своїй платформі, то отримає хороші перспективи зі збору інформації та можливості таргетування рекламних оголошень. Швидше за все про це оголосять в першій половині 2017 року.

За матеріалами сайту: https://spark.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA