Facebook запустила можливість 360-градусних онлайн-трансляцій

Facebook вкладає безліч ресурсів в відео, щоб конкурувати з YouTube. Соціальна мережа оголосила про те, що в її онлайн-трансляціях з’явиться можливість трансляції відео з кутом огляду 360 градусів. Першу таку трансляцію 13 грудня в 22:00 за київським часом провів канал National Geographic з дослідницької станції в пустелі штату Юта, де вчені провели 80 днів на закритій базі, симулюючи умови перебування на Марсі.

До кінця місяця Facebook Live 360 ​​стане доступним у Facebook Live API. У наступному році функція повинна з’явитися у всіх сторінок і користувачів. Варто зазначити, що проведення таких трансляцій насамперед націлено на професійних творців контенту.

Для показу живого відео з 360-градусним оглядом необхідне спеціальне обладнання на зразок камери Nokia Ozo вартістю $45000. Але є й дешевші варіанти, якщо ідеальна якість не є принциповою. У Facebook повідомили TechCrunch, що підійде також набір Freedom360 Broadcaster ($575), Giroptic iO (250 євро), Insta360 Nano (~ $200), Ricoh Theta S (~ $200).

Facebook 360 Live поки не підтримує перегляд прямих трансляцій у VR-шоломі, але в ньому можна дивитися записи. Недоступна поки і зйомка в 4К-якості, яку вже підтримують трансляції YouTube. У соціальній мережі стверджують, що роздумують над впровадженням такої можливості.

За матеріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA