Що допомогло Pokemon Go завоювати величезну популярність серед гравців?


Механіка, спільнота і технології – безцінні уроки для мобільної індустрії, які можна винести з історії успіху іграшки “Pokemon Go”.

Технології

Мантра індустрії нерухомості виглядає наступним чином: “Розташування, місце розташування і ще раз місце розташування”. Тріумф Pokemon Go полягає в тому, що творці вибрали платформу, на якій вже знаходилися всі потенційні гравці – мобільні пристрої. Число власників смартфонів по всьому світу продовжує зростати, зростає і потенційна аудиторія гри: «Споживачі давно звикли взаємодіяти з мобільними додатками, для них в цьому немає нічого нового. Свою роль зіграли і елементи доповненої реальності – випуск гри припав на час, коли віртуальна і доповнена реальність активно розвиваються.

Ностальгія

Всесвіту покемонів вже близько 20 років. У нього мільйони шанувальників – серед них і діти, і дорослі люди. Для багатьох з них знайомство із всесвітом покемонів стало першим зануренням в світ японських RPG, а досвід лише розширювався в міру того, як вони вивчали телешоу, мультфільми та інші проекти про покемонів. Гра об’єднала мілленіалів і зовсім молодих користувачів, які не уявляють свого життя без інтернету.

Об’єднання фізичного і цифрового світів

Технології, засновані на визначенні місця розташування, стають все більш поширені. Цифрова та фізична реальності поступово зливаються і доповнюють одне одну. Творцям Pokemon Go вдалося використати цей тренд так, як його ніхто не використовував до цього. Крім того, гра вийшла в середині літа – час, коли не холодно, можна вийти на вулицю і спокійно досліджувати околиці.

Основна механіка

Ще одна причина популярності Pokemon Go полягає в запропонованій механіці гри. Pokemon Go – гра, яка ставить вільний час вище навичок. У кожного користувача однакові можливості. Вони можуть працювати всі разом, щоб допомогти один одному досягти успіху. Конкурентний характер інших відеоігор є стримуючим фактором для новачків. У Pokemon Go цієї проблеми немає – це гра «з позитивною сумою». Коли неподалік з’являється покемон, зловити його може будь-який знаходиться поблизу гравець, а не тільки той, хто зрозумів першим. У грі панує гостинна обстановка – новачки і ветерани із задоволенням обмінюються досвідом і розповідають один одному, де можна знайти рідкісних монстрів і як їх зловити.

Спільнота

Після того, як Pokemon Go почав набирати популярність, дізнатися, від чого все божеволіють, захотіли і ті, хто пропустив запуск гри. Страх пропустити The Next Big Thing – потужний мотиватор, хоча це і не пояснює того, як гра досягла такої величезної кількості користувачів через два тижні після запуску.

 

За матеріалами сайту: https://vc.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA