Facebook виділив компаніям добу на відповідь користувачеві у месенджері


Cоцмережа оновила політику взаємодії компаній з користувачами в Facebook Messenger, увівши декілька нових правил, серед яких – неможливість написати покупцеві або потенційному клієнтові більш ніж через 24 години після його останнього запиту. Декілька нововведень представлено також і для підписок.

Компанії, бренди і розробники додатків, що використовують Send / Receive API, тепер мають лише 24 години на відповідь користувачеві з моменту отримання від нього повідомлення / запиту. І можливість відправити йому лише одне додаткове повідомлення після закінчення цього терміну.

Таймер «обнуляється» кожен раз після нового повідомлення користувача, що відповідає стандартам з цього списку. Це дозволить аудиторії Facebook Messenger отримувати максимально своєчасну і релевантну запитам інформацію від компаній, при цьому в останніх залишається можливість повторної спроби залучити потенційного клієнта до діалогу.

Винятки становлять термінові і важливі повідомлення, такі як грошові надходження або інформація від авіаперевізників щодо статусу заброньованих квитків – на ці повідомлення обмеження в 24 години поширюватися не буде.

Крім того, Facebook тестує специфічні правила для підписок в Messenger. Підписки дозволяють компаніям і розробникам транслювати користувачам контент на регулярній основі.

Так, Facebook дозволяє бізнесам відправляти повідомлення в рамках підписок поза межами періоду «24 години». На контент підписок поширюються правила стандартних повідомлень, підписка повинна бути активована самим користувачем. Відправка рекламних повідомлень у такому форматі – заборонена.

Крім іншого, Facebook представив список ботів, дозволених для спілкування з користувачами по моделі підписки:

– боти-репортери: програми, головна мета яких – інформувати людей про важливі події та інциденти, або новини в таких сферах, як спорт, фінанси, бізнес, нерухомість, погода, дорожні затори, політика і розваги;
– продуктивні боти: боти, що дозволяють людям «прокачувати» власну ефективність за допомогою функціональних атрибутів тайм-менеджменту на кшталт календарів подій і нагадувань;
– персональні трекери: боти для моніторингу особистих даних і показників користувача в таких категоріях, як фітнес, здоров’я або фінанси.

За матеріалами сайту: http://www.cossa.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA