Особливості мобільного просування сайтів


Частка інтернет-користувачів мобільних пристроїв росте з кожним днем. У 2015 році пошукова система Google офіційно заявила про відмінність позицій у десктопній і мобільного видачі. Трохи пізніше, як це зазвичай і буває, з аналогічною заявою виступив і «Яндекс».

Також пошукові машини оголосили свої рекомендації щодо оптимізації сайту для мобільних пристроїв.

Головними критеріями адаптованості до мобільної специфіки з точки зору пошукових систем є наступні:

– контент повністю поміщається на екрані;
– розмір шрифта підлаштовується під розмір екрану;
– відсутня горизонтальна прокрутка;
– немає java і flash-елементів;
– посилання та інтерактивні елементи розташовані на достатній відстані.

Якщо всі ці умови дотримані, то, як запевняють представники пошукових систем, ваш сайт не втратить позицій в мобільній видачі. Але є ще ряд особливостей, які потрібно враховувати при просуванні сайту на мобільну аудиторію.

Відмінності мобільного SEO

Крім перерахованих вище технічних вимог до ресурсу, існує ряд особливостей просування сайтів у мобільній видачі.

1. Більш широке ядро ​​запитів
Якщо у десктопній видачі можна зосередитись на найважливіших і релевантних запитах (оптимізацію при цьому провести по повному ядру), то у мобільному інтернеті є специфіка. Власники смартфонів часто використовують голосовий пошук, і цю особливість необхідно враховувати при складанні ядра. Тут можуть бути різні варіації одного і того ж запиту. Оскільки можливість скористатися підказками і вибрати найбільш популярний варіант при голосовому пошуку відсутня, перемагатимуть ті сайти, які просуваються по широкому і варіативному ядру.

2. Більше залежності від позиції у видачі за запитом
На мобільному пристрої в поле зору потрапляє лише мала частина сторінки видачі. Тому важливо концентруватися на запитах, по яким реально зайняти ТОП-3 – на менш конкурентних і низькочастотних. 10-е місце по топовим запитам на робочому столі може дати непоганий приріст трафіку, а в реаліях мобільного SEO десяту позицію можуть просто не побачити, особливо якщо верх сторінки зайнятий рекламними посиланнями.

3. Компактний контент
На мобільній сторінці контент повинен бути максимально компактний і зручний. Короткі та інформативні тексти, невеликі картинки і просте меню. Ця компактність відноситься і до SEO-елементів: title, метатеги. Тому при мобільному просуванні краще розбити групу запитів по різних сторінках, ніж робити загальну, перевантажуючи її SEO-елементи інформацією. Втім, оптимізація сайту під мобільні пристрої потрібна не лише для SEO-просування. Зручність перегляду, а головне – використання ресурсу на всіх пристроях – основна складова прибутковості сайту і компанії в цілому.

За матеріалами сайту: http://www.cossa.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA