Бот-журналіст пише для The Washington Post новини з Олімпіади в Ріо і постить їх в Twitter


Видання The Washington Post використовує штучний інтелект для написання коротких новин про хід Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. Бот під назвою Heliograf не лише генерує новини про результати змагань і публікує їх в Twitter, а й надає графік заходів і нагадує про початок кожного івенту Олімпіади за 15 хвилин до його початку.

Крім цього, за допомогою сервісу Alexa боту можна задавати різні запитання – наприклад про те, скільки медалей виграла Україна.

«Олімпійські ігри – прекрасна можливість підтвердити потенціал цієї технології. У 2014 році спортивні журналісти провели безліч годин за публікацією результатів змагань і подій. Heliograf вивільнить репортерів і редакторів видання, щоб вони могли зосередитися на аналізі, яскравих репортажах і історіях, які можуть створити лише вони», – розповідає Джеремі Гілберт, директор департаменту стратегічних ініціатив на The Washington Post.

The Washington Post планує використовувати бота також для висвітлення перебігу виборів президента США в листопаді 2016 року. Очікують, що в подальшому за допомогою машинного навчання бот розширить кількість тем, на які буде писати – наприклад, додасть матеріали про нерухомість і злочинність. Крім цього, штучний інтелект навчать обробляти комбінації даних з різних джерел, а також допомагати журналістам шукати аномалії в даних і потенційні теми для статей.

Це не перший випадок, коли західні медіа використовують для освітлення подій ботів: в липні штучний інтелект інформував про хід матчів бейсбольних ліг США для Associated Press.

За матеріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA