Обсяг реклами в українському мобайлі за рік виріс у 5 разів


Сейлс-хаус Admixer підбив підсумки першого кварталу 2016 року по мобільній рекламі. Мобайл-маркетинг продовжує активно рости. Обсяг реклами збільшився в 5 разів у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року, а бюджети зросли в 1,5 рази.

Зростання бюджетів відбувається як за рахунок нових рекламодавців, так і за рахунок існуючих, які освоюють нові інструменти і готові активніше вкладатися в мобільну рекламу. Активно розвиваються формати відео та in-page.
Що стосується рекламодавців, активну роль почала грати FMCG-галузь, яка вийшла на перше місце за обсягом придбаної реклами. На неї припало майже 28% всього ринку. Другими, закономірно, йдуть мобільні оператори, які зайняли близько 23%. Планку в 10% також взяла і галузь електроніки.
«Серед галузей, які швидко ростуть в порівнянні з 2015 роком – Нерухомість, Відпочинок та Розваги, Туризм, Фінанси. Після насиченого четвертого кварталу дещо знизив рекламні активності Рітейл, і як і раніше дуже слабо присутній в Мобайлі сегмент Фарма, незважаючи на високу популярність медичної тематики серед мобільних користувачів», – також повідомляють в Admixer.

Після впровадження 3G кількість українських користувачів мобільного інтернету не переставала зростати. Зараз ця цифра коливається в районі 40% від загальної кількості населення країни. По Києву показник досягає 50%. При цьому найближчі місяці розцінюють як потенційно вигідні для продажу мобільної реклами, оскільки багато користувачів виберуться за межі офісів, а значить, будуть активніше користуватися мобільним інтернетом.

Цікаво, що 87% користувачів використовують мобільний інтернет вдома, а 82% – на роботі. Тобто в місцях, де з великою часткою ймовірності, присутній і доступний Wi-Fi. А значить, мобільний інтернет вступив в активну фазу конкуренції з бездротовими інтернет-мережами.

За матеріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA