WhatsApp ввів повне шифрування для всіх видів повідомлень


Нововведення торкнеться текстових повідомлень, групових чатів, голосових повідомлень, дзвінків, а також передачі файлів. Для роботи наскрізного шифрування необхідно, щоб у всіх учасників бесіди була встановлена ​​остання версія програми.


Принцип наскрізного шифрування передбачає, що шифрування здійснюється безпосередньо на пристрої – повідомлення може прочитати тільки його адресат.

“Ідея проста: ви відправляєте повідомлення, і єдиний, хто може прочитати його – людина або чат, яким ви його відправили. Ніхто не може подивитися, що всередині повідомлення. Ні кіберзлочинці, ні хакери, ні репресивні режими, ні навіть ми” – повідомляють у блозі компанії

Про те, що WhatsApp збирається оголосити про введення шифрування для голосових повідомлень і групових чатів, в березні 2016 року повідомляло The Guardian. Раніше було відомо, що наскрізне шифрування використовується для передачі особистих повідомлень в WhatsApp на платформі Android.
Наскрізне шифрування (end-to-end encryption) використовується в ряді популярних месенджерів. У Telegram воно є в режимі секретних чатів. Месенджери Facebook і Google наскрізне шифрування не використовують.

За матеріалами сайту: https://meduza.io/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA