Мобільний додаток лікує шопоголіків


Stopping Over Shopping Text Messaging Program – ось так довго називається новий мобільний додаток, який лікує популярний психічний розлад – залежність від імпульсивних покупок, відому як шопоголізм.
Назва додатку, що важко вимовляється, спрямована на те, щоб підкреслити свою непричетність до маркетингових “трюків” та основну місію – допомагати боротися з імпульсивними діями, спричиненими рекламними меседжами.

Як це працює?

По-перше, мобільний додаток цей – не безкоштовний. Він коштує 24,95 доларів, що дорого для будь-якого мобільного додатка взагалі. Справа в тому, що app Stopping Overshopping Text Messaging Program позиціонує себе як офіційне доповнення до професійної допомоги психотерапевта. З одним лише нюансом – на психотерапію (в групу залежних) ви можете не ходити, обмежившись лише текстовими мотивуючими посланнями, складеними теж, звичайно, професійними психотерапевтами.

Цільова аудиторія програми – три категорії залежних:

– ті, хто хоче приватності, анонімності (кому соромно обговорювати свої уподобання з живими людьми);

– хто вперто не зізнається собі в тому, що давно вже став шопоголіком і скачує додаток, щоб «посміятися»;

– ті, хто проходить терапію в групі і бажає додаткових стимулів поза сесіями з психотерапевтом.

Спочатку користувач заповнює анкету. А потім отримує регулярно два повідомлення в день. Одне – загальне для всіх шопоголіків, друге – побудоване персонально під залежність даного клієнта.

Є й додаткові приводи «поговорити про це», тобто – отримати попереджувальну СМС-ку.

По-перше – вихідні, уїкенд

Мета розробників мобільного застосування – знищити в умах користувачів думки про те, що вікенд – це час, коли потрібно вирушати по магазинах на шопінг і дозволяти собі «все».

По-друге, так звані: Black Friday і Cyber ​​Monday

Чорна п’ятниця. Розпродажі. Це перша п’ятниця, яка випадає одразу після Дня Подяки в США. З неї стартує сезон різдвяних розпродажів. У цей день всім дається відгул, крім продавців. Магазини, які раніше відкривалися о 5 годині ранку, тепер відкриваються вже опівночі. Для залучення покупців у магазини, продавці встановлюють знижки, які доходять до 80%.

Кіберпонеділок. Його придумали спеціально для того, щоб люди, які вже повернувся на роботу в свої офіси після канікул, продовжував робити покупки, тільки вже не в магазинах з бетону і цегли, а в інтернеті, он-лайн. Кіберпонеділок – це перший понеділок, що йде слідом за Чорної П’ятницею.

Саме від цих двох безумств особливо лікує шопоголіків мобільний додаток app Stopping Overshopping Text Messaging Program.

Винахідниця мобільного застосування – доктор наук, жінка-науковець – April Lane Benson. Вона ж автор книги для психологічної самодопомоги під назвою: «To Buy or Not to Buy: Why We Overshop and How to Stop».

З технологіями їй допоміг інший учений – Fred Muench, розробник цілої «сім’ї» гуманітарних мобільних додатків, які борються з залежностями сучасного суспільства – додатків під загальним заголовком: Mobile Health Interventions.

Даний додаток розроблений спеціально для американської аудиторії, комунікація відбувається англійською мовою та “загострена” під американські культурні особливості. На сьогоднішній день аналогів, розрахованих на психологічну допомогу україномовним користувачам (як і російськомовним) не існує.

До речі, дана ніша психологічної допомоги може бути досить перспективною у суспільстві, де люди соромляться відвідувати фахівців з психотерапії, або не мають на це часу або коштів.

За матеріалами сайту: http://www.1000ideas.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA