Альтернатива SMS від Google


Компанія Google, що помітно відстає від своїх конкурентів Facebook і WhatsApp в області мобільних месенджерів, вирішила підтримати розвиток нової технології передачі повідомлень.

Фрагментація міжособистісних каналів комунікації у сучасному світі:

Поглинувши одну з компаній-розробників Jibe Mobile, Google продовжив роботу над RCS-технологією, покликаною допомогти інтернет-гігантові вийти на новий рівень у сфері мобільних комунікацій.

Прогресивний метод обміну текстовими повідомленнями полягає в поєднанні різних стандартів зв’язку, об’єднаних в додатку. Планується, що комунікаційний гібрид дасть користувачам можливість створювати групові бесіди, обмінюватися медіафайлами, а в перспективі і здійснювати відеодзвінки, при цьому підтримуючи стандарти попереднього покоління – SMS і MMS.

Користувачі месенджера зможуть відправляти повідомлення абонентам без аналогічної програми: якщо оператор одержувача не підтримує стандарт RCS, то повідомлення дійде до нього в звичайному форматі SMS.

RCS дозволяє передавати фотографії високої чіткості, влаштовувати чати, розраховані на багато користувачів, змінювати статус повідомлень після їх прочитання, і в майбутньому підтримуватиме відеочат.

Google планує вбудувати RCS-мессенджер з поточним назвою Jibe до переліку «програм за замовчуванням» для всіх пристроїв на операційній системі Android.
За матеріалами сайту: http://blog.imobis.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA