Найкращий час для промо-акцій: дослідження LEAD9


У цій статті наведено надзвичайно важливі дані, що допоможуть оптимально спланувати кампанію. Але хочемо наголосити на тому, що, хоча враховувати час звернення до споживачів надзвичайно важливо, ще більш важливо – обрати правильний канал комунікації. За словами Назара Гриника, директора LEAD9: “Споживач все більше інтернетизується і смартфонизується, тому варто задуматися над новими зручними для нього каналами комунікації, наприклад вже must have зараз це веб-сайт адаптований під маленький екран”.

В 90% промо-акцій активність реєстрацій поступово зростає протягом усього періоду рекламної кампанії, при цьому експоненціальне зростання спостерігається саме в останні дні її проведення. “Це говорить про те, що споживачам потрібен час, щоб звернути увагу на акцію і звикнути до думки про неї. Аналогічно іншим покупкам споживач не одразу приймає рішення віддати перевагу акційному товару замість звичайного. Тому період промо-кампанії необхідно робити якомога довшим”, – порада від Вадима Леньо, старшого менеджера LEAD9.

Цікаво, що активність протягом дня має також певні тенденції у динаміці. Найбільша кількість реєстрацій відбувається після 18:00 і сильно знижується після 23:00. Саме тому в даний відрізок доби слід використовувати додаткові інструменти для стимуляції продажів, наприклад, відправку персональних SMS. Варто відзначити, що винятком є акції для FMCG-категорії особистої гігієни, де основна активність проявляється в ранкові години, з 8 до 10:00.

Що стосується вихідних і свят, то активність учасників акцій в ці дні ледь помітна. Швидше за все це пов’язано із захопленням українців більш цікавими заняттями, ніж реєстрація промо-кодів. Тому є сенс рекламну кампанію рівномірно розподіляти протягом усього тижня.

За даними LEAD9, за 2015-й рік в порівнянні 2015-му кількість реєстрацій через сайт виросла на 5%. При цьому частка SMS-реєстрації зменшується у наборі каналів комунікації. Цей тренд помітний останні 2 роки, через постійне подорожчання вартості SMS (його вартість зросла більш ніж на 100%). А в промо-акціях, де цільова аудиторія 18-25 років, кількість веб-реєстрацій може досягати 80%. В цьому випадку рекомендується використовувати SMS як додатковий канал для тих, хто захоче взяти участь в акції моментально, в точках продажів.
За матеріалами сайту: http://sostav.ua/

1 коментар до “Найкращий час для промо-акцій: дослідження LEAD9

  1. Георгий

    Полезная информация, на заметку в копилку. Интересно, это распостраняется и на различного рода промо-активности вроде дегустаций? как и когда их лучше проводить в торговых точках?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA