8 принципів, на яких базується сучасна ефективна стратегія використання інструментів мобільного маркетингу


Чим краща якість мобільного інтернету доступна українцям, тим більше уваги українські компанії мають приділяти мобільним каналам комунікації. Правильно спланована мобайл-стратегія комунікації дозволить побудувати справді «живі» та тривалі відносини зі споживачами.

Розуміння цих восьми принципів є базою для побудови ефективної стратегії мобайл-комунікації:
1. Сфокусуйтесь на спілкуванні
Потрібно розуміти, що навіть лояльні клієнти швидко видалять ваш додаток, якщо він переслідує виключно цілі вашого бізнесу. Звичайна реклама сприймається на мобільному телефоні значно гірше, ніж в інших середовищах, таких як ТВ та ПК. Хоча і там вона часто пропускається або ігнорується, або сприймається як ціна доступу до якісного контенту.
У мобайл ви повинні мати унікальний підхід, щоб виділитися. Переможна мобільна стратегія поєднує орієнтацію на потреби клієнта та якісний сервіс.
2. Привертайте споживачів до спілкуванні у каналах, що належать вашому бренду
На сьогоднішній день бренди вже розпрощалися з думкою про те, що сторінки у соціальних мережах належать до їх власних медіа. Facebook та інші контролюють показ контенту на свій розсуд, навіть коли ви готові платити за його рекламу. У той же час мобільний додаток дійсно є вашим власним медіа, яке дозволяє контактувати зі споживачами в будь-який час, в будь-якому місці, надаючи їм потрібну інформацію за запитом, тим самим сприяючи зміцненню лояльності.
3. Націлюйте таргетинг якомога точніше
Якщо ви не враховуєте, до кого звертаєтесь, споживачі швидко втратять інтерес до вашого контенту. Сегментуйте споживачів, надсилайте їм пропозиції, що дійсно їх зацікавлять на допоможуть вирішити реальні проблеми, та адекватно обирайте час звернення.
4. Локація – це профіль, а не місце
Де ваші користувачі живуть, працюють і проводять свій вільний час? Ви повинні побудувати повний профіль вашого споживача і знати їх на індивідуальному рівні. Найкращий спосіб спрогнозувати майбутні дії споживачів – знати місця, де вони були, товари, які вони шукали і де вони знаходяться зараз. Звичайно, це дещо складніше, ніж просто всунути купон в руки відвідувачу шопінг-мола.
5. Спілкуйтесь по справі
“Охват і частота” було девізом реклами у ранній період її існування, але ідея постійно закидати людей одним і тим же повідомленням більше не працює. Якщо ви будете набридати споживачам, вони просто видалять ваш додаток.
Використовуйте важливі та релевантні моменти, тоді ваше повідомлення буде резонувати з вашим споживачем. Використовуйте усі інсайти, які можна винести з поведінки споживачів, з того, як вони використовують додаток, з того, як відгукуються на повідомлення. Завдяки цьому ви зможете краще обслуговувати споживачів, забезпечувати більш змістовний досвід взаємодії.
6. Сучасну комунікацію контролює споживач
Раніше комунікацію контролювали бренди. Тепер вам потрібно так зацікавити споживача, щоб він підсилив ваші комунікаційні зусилля. Даючи користувачам інформацію та послуги, у яких вони дійсно зацікавлені, у найбільш зручний для них спосіб, бренди утворюють симбіотичні зв’язки зі споживачами, засновані на релевантності ті взаєморозумінні.
7. Враховуйте, що споживачі використовують екрани з різноманітними розмірами
Сьогоднішні споживачі весь час перестрибують з планшета на телефон чи смартвоч, навіть у рамках години-двох. Це означає, що ваш додаток має бездоганно функціонувати на мобільних пристроях усіх типів. Маркетологи повинні задуматися про те, якого досвіду користувачі споживачі хочуть отримати на кожному пристрої, і мати на увазі обмеження розміру екрану і ймовірного контексті користувачів.
8. Наголошуйте на своїй зацікавленості у відносинах, а не транзакціях
Традиційний маркетинг завжди надто зосереджений на транзакціях. Але мобільний маркетинг – це більше, ніж просто стимулювання одноразової покупки. Це тривала гра. Гра, спрямована на побудову довгочасних та взаємовигідних відносин. Це означає, що ваші зусилля мають бути спрямовані не лише на те, щоб споживач завантажив додаток, але й на те, щоб він використовував його якомога частіше. Цього можна досягти, пропонуючи винятковий сервіс і відповідні пільги.
Мобайл значно розширює можливості для побудови міцних відносин зі споживачами. Тому надзвичайно важливо використовувати цей канал комунікації у правильний спосіб. Враховуйте ці вісім принципів, щоб отримати максимум та застрахуватися від помилок!
За матеріалами сайту: www.m-herzberg.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA