Віртуальна реальність у спортивному маркетингу


Платформа для створення контенту у форматі “віртуальна реальність” YouVisit і фітнес-бренд Zumba зняли відео у форматі 360°, що показує уривок одного із занять мережі. Людина може надіти VR-гарнітуру і відчути себе повноцінним учасником тренування – так, наче він знаходиться в залі.

«Ми випробували демо-версію в нашому офісі, і кожен, хто надягав гарнітуру, починав танцювати», – розповів креативний директор Zumba Альберто Перлман.
3,5-хвилинне відео можна подивитися на офіційному сайті YouVisit (різні ракурси досягаються за допомогою переміщення миші), а також за допомогою програми YouVisit VR, доступного для iOS і Android. При створенні відео компанія використовувала багатофункціональну спортивну камеру, а на його монтаж пішло близько місяця.

Засновник Zumba Альберто Перлман вважає віртуальну реальність одним із найкращих інструментів залучення споживачів, а в найближчому майбутньому розраховує на неї як на спосіб занять спортом. Такі висновки він зробив, досліджуючи свою цільову аудиторію (жінок від 25 до 50 років). Спочатку вони дивилися уроки на CD і DVD, а потім перейшли на Xbox Live і відеоігри компанії, 14 млн примірників яких було розпродано по всьому світу.

Зараз бренд використовує VR-відео в своїх спортивних залах – технологія добре працює на залучення як нових тренерів, так і клієнтів.

Співзасновник і креативний директор YouVisit Абі Мандельбаум впевнений, що віртуальна реальність здатна змінити фітнес-індустрію: «Тільки уявіть VR-проект, який дозволить глядачам проїхатися на велосипеді по “Тур де Франс” або пробігти бостонський марафон».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA