Мобільна реклама: середні показники по галузях за І половину 2015 р.


Після отримання на початку 2015 року 3G-ліцензій трьома найбільшими українськими мобільними операторами, розпочалося бурхливе зростання ринку мобільної реклами. Будь-яка компанія, що піклується про свої ринкові позиції, має обов’язково враховувати даний тренд. Але як спрогнозувати результати та заздалегідь прорахувати доцільність тих чи інших маркетингових рішень?

За відсутності досвіду у проведенні рекламних кампаній у нових каналах комунікації надзвичайно важливо ознайомитись з середніми галузевими показниками.
По-перше, такі показники дозволяють конкретизувати очікування від результативності нових каналів комунікації.
По-друге, такі показники слугують своєрідним бенчмарком для оцінки результативності отриманих результатів власної рекламної активності.
Наводимо показники, отримані компанією AdMixer у своєму дослідженні ринку мобільної реклами за перше півріччя 2015 року.
Як бачимо, наразі лідерами в присутності у мобільному рекламному просторі є представники галузей зв’язку, роздрібної торгівлі та електроніки. Для решти галузей даний графік означає вікно відкритих можливостей, яке можна ефективно використати на свою користь.

Рівень CTR в цілому корелює з показниками по бюджетах. Найвищий – 2,55% – у рекламних кампаній, пов’язаних з послугами зв’язку. Слідом – відпочинок, нерухомість, туризм.

Фахівці Admixer стверджують, що на мобільну рекламу користувачі реагують позитивно: «цільова аудиторія добре реагує на промо мобільних сервісів, пропозиції по відпочинку і розвагах, а також рекламу локальних подій і бізнесів. Хороший результат демонструють акційні пропозиції у всіх галузях».
Admixer прогнозує подальше зростання бюджетів на мобільну рекламу, а також активне впровадження нових форматів, таких як мобільні відео і rich-медіа. За оцінками компанії, практично третина відвідувань Інтернету в Україні здійснюється з мобільних пристроїв.
За матеріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA