Уперше в ЗМІ: видання The New York Times запустило додаток віртуальної реальності


Відоме американське видання представило перший в середовищі професійної журналістики  мобільний додаток віртуальної реальності NYT VR, що дозволяє користувачам переглянути панораму подій або стати віртуальними учасниками репортажів.

Для того, щоб забезпечити користувачам найбільш ефектний досвід взаємодії з додатком, видання пропонує використовувати пристрій Google CardBoard, та безкоштовно розповсюджує його серед передплатників друкованої версії, хоча й наголошує, що можна обійтися і без нього.
Власне пристрій Google Cardboard — це платформа віртуальної реальності, в основі якої лежить шолом, який можна зібрати з підручних матеріалів (картону, оптичних лінз, магніту та застібки-липучки, а також вкладеного в нього смартфону на операційній системі Android або iOS із попередньо встановленим програмним забезпеченням). Шолом можна зібрати самостійно в домашніх умовах або купити готовий варіант.

«Досі віртуальна реальність в основному сприймалася як революційно нова платформа для відеоігор, але у неї є величезний потенціал для того, щоб змінити журналістику», – пише редакція на сайті NYT.
Вперше видання почало експериментувати з новим форматом в квітні цього року, відзнявши короткий VR-фільм Walking New York про створення обкладинки для журналу Times спільно c продакшен-студією Vrse. У NYT тоді не стали просувати проект, але надихнулися отриманими результатами. У результаті – запуск нового продукту, також у співробітництві з Vrse.

Реліз додатку супроводжується 10-хвилинної історією про життя трьох дітей, вимушених покинути свої будинки через війну: це репортажі з поселення сирійських біженців в Лівані, табора переселенців в Південному Судані і постраждалого від військових дій селища в Східній Україні.

NYT VR вже доступно в App Store і Google Play.

За матеріалами сайту: http://www.cossa.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA