Віртуальні прогулянки містами України


Український проект Pixelated Realities переслідує амбітну мету: оцифрувати всі пам’ятки культури в країні, щоб будь-хто міг побачити їх принаймні у віртуальній реальності.

Засновник стартапу – Федір Бойцов має досвід роботи в архітектурі, 3D-моделюванні та VR-іграх. Ідея відтворити архітектурні пам’ятки української культури в додатку прийшла до нього, коли Федір працював архітектором і задумався про особливості реставрації історичних будівель. Адже відтворювати пам’ятник по точній 3D-моделі набагато зручніше, ніж за планами або фотографіям.
Мета Pixelated Realities – створити віртуальний простір, де з часом буде представлено багато історичніих локацій України. Не лише у своєму сучасному вигляді, але і так, як вони виглядали в минулому.

Сканування об’єктів команда проводить за допомогою фотограмметрії. Цей спосіб широко застосовується в гейм-розробці, фактично, це – створення тривимірної моделі об’єкта по безлічі його фотографій з різних ракурсів.
Команда замислюється і про монетизацію проекту. Федір впевнений, що рекламодавцям сподобається ідея розміщувати віртуальні вітрини своїх крамниць у додатку. Тобто, користувач, гуляючи популярним туристичним маршрутом у віртуальній реальності, зможе зайти у віртуальну крамницю, подивитися товари і навіть зробити покупку.
Зараз у Pixelated Realities працюють над оцифруванням пам’яток Києва, Одеси, Львова. Додаток планують випустити до кінця року. Ним зможуть скористатися ті, у кого є Google Cardboard або Oculus Rift. Але з часом хочуть запустити і звичайну веб-версію. «Ми поки розвиваємося на гроші від FFF і зараз активно шукаємо інвестора», – говорить засновник стартапу.

За матеріами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA