Співпраця FMCG-брендів з додатками: з чого почати?

Навіщо FMCG-брендам починати співпрацю з додатками, розповів директор агенції мобільного маркетингу LEAD9 Гриник Назар на конференції APPLICATION DESIGN & DEVELOPMENT, яка нещодавно відбулась  в Одесі.
Ми для вас зібрали основні думки з його виступу, з якими можна ознайомитись нижче.

Незважаючи на те, що промо-можливості для маркетингу сторонніх замовників вже не перший рік доступні в додатках, багато хто ставиться до такого виду просування  недовірою, а даремно.

Не варто боятися проводити спільні промо з популярними програмами, які наростили користувацьку масу, мають значний рівень популярності та навіть впливу.

В Україні достатньо сервісів з широко охоплювальними показниками. У тому числі – популярні автомобільні аппи, гіди та афіші, новинарні та ін.

Варто відзначити, що вартість контакту в додатках нижче загальновизнаного в Інтернеті. Та це не на довго. Варто це використовувати.

Рекламних можливостей в аппах ще більше, ніж в Інтернеті, так як тут є можливість точно визначити місце розташування, і таргетинг набагато точніший, оскільки, на відміну від комп’ютера, смартфон використовується лише однією людиною.

Деякі рекламодавці вже використовують банерну рекламу в мобільних аппах. Але це не більше, як пряме продовження банальних Інтернет-банерів, від яких у більшості користувачів вже давно виробилася “сліпота”.

Але ж можна ж робити набагато цікавіше:

QR-код на упаковці «Світоч» та шоколадний тур в мобільному додатку.

Цитуючи Google, в ефективній мобільній рекламі і промо потрібно керуватися наступними критеріями:

· Де і в якому стані знаходиться споживач?

Дайте споживачеві відповідь на його питання, тобто – будьте корисні тут і зараз.

· Стимулюйте абонента до дії, бажано в найближчому майбутньому.

Іншими словами, знаючи, де знаходиться споживач дайте йому спец-пропозицію у вигляді мобільного купона на знижку з обмеженням на найближчі 2:00 в магазині поруч. Адже це набагато ефективніше настирливих банерів, які багато намагаються відключити відразу після появи 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA