71% українців буде користуватися смартфонами до 2020 року

Компанія Ericsson оприлюднила результати дослідження Ericsson Mobility Report, в якому представлено аналіз поточного стану світового ринку мобільного зв’язку та прогноз на найближчі 5 років.

Наприкінці минулого року до мережі Інтернет, за допомогою смартфонів, підключалися 2,6 млрд користувачів. Очікується, що вже до кінця десятиліття їх кількість зросте до 6,1 млрд. Відзначається, що в 2020-му смартфони будуть у 70% населення Землі, а мобільні широкосмугові мережі стануть доступні 90% жителів нашої планети.


Україна не відстає від світових тенденцій,  згідно з оприлюдненими даними, загальне число мобільних підключень в Україні в 2020 року сягне 73 млн, а підключень до мереж мобільного широкосмугового доступу – 54 млн.

Експерти Ericsson, прогнозують, що в майбутньому українці будуть менше користуватися GSM-технологіями: за сім років частка використання цим видом зв’язку знизиться з 91% до 39% в 2020 році. Розшириться використання за рахунок технології W-CDMA (57%) і LTE-підключень (5%).

Нагадаємо, що проведене раніше  дослідження Київським Міжнародним Інститутом Соціології на замовлення LEAD9 показало, що 41% українців  у віці 18-50 користуються сенсорними смартфонами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA